Tisztújítás a Sepsiszéki Székely Tanácsnál

2013. június 20., csütörtök, Közélet

A Székely Nemzeti Tanács szombati tisztújító küldöttülése előtt Sepsiszéken is megújultak a települési székely tanácsok – tájékoztatott a szervezet. A Sepsiszéki Székely Tanács ülésén tegnap módosító javaslatokat fogalmaztak meg.

Az elnök Gazda Zoltán maradt, az új alelnök Sánta Imre, a jegyző Pildner József. Megerősítette a küldöttülés állandó bizottsági tagságában Csinta Samut, Ferencz Csabát és Tulit Attilát, s az SZNT elnökének újabb mandátumra ellenszavazat nélkül Izsák Balázst javasolta. A közlemény szerint a küldöttek ugyanakkor határozott fellépést kértek az SZNT-től a számunkra elfogadhatatlan régiósítási törekvések megakadályozására, s mielőbbi tüntetések, utcai megmozdulások szervezését szorgalmazták.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1717
szavazógép
2013-06-20: Közélet - :

Kárpótolják a Dacia-károsultakat

A Dacia-károsultaknak az egykori fejlesztési bankba letétbe helyezett összegekért is fizet a kormány kárpótlást. Az összeget 28 ezer lejben határozták meg, és vélhetően ez év szeptemberéig minden egyes károsult megkapja a pénzét – tájékoztatott Fejér László Ödön felső-háromszéki képviselő irodavezetője.
2013-06-20: Belföld - :

Hírsaláta

JÖJJENEK A POLITIKÁBA A FIATAL, ELEGÁNS ÉS OKOS NŐK! Még csak találgatások folynak a jövő évi elnökválasztás jelöltjeiről, egyelőre annyit lehet biztosan tudni, hogy Crin Antonescu mellett indulni szeretne Mihai Răzvan Ungureanu és Dan Diaconescu.