Ha rabul ejt a mese

2013. július 1., hétfő, Közélet

Izgatott gyermeksereg székre, padlóra vagy babzsákra kuporodva, anya-apa ölében, nyakában, begipszelt lábbal vagy a legszebb ruhács­kában, a világot jobbára derékmagasságból szemlélők.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Zsúfolásig töltötték a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron Termet szombat délelőtt, s végül a karzatot is meg kellett nyitni, oly sokan várták a találkozást kedvelt meséik magyaror­szági írójával, grafikusával. És nem csalódtak, hiszen a népszerű, több mint tíz éve indított Bogyó és Babóca mesék legújabb, a napokban született történetét a szerző előadásában székely­földi gyermekek hallhatták először. Sepsiszent­györgyön mint régi ismerőst, ujjongással fogad­ták a kedves-mosolygós Bartos Erikát, aki fejtörővel indította a mesedélelőttjét, ám lelkes közönsége felkészülve érkezett, így egyetlen kérdése sem maradt megválaszolatlan. Ráadás­ként Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány, valamint barátaik, Pihe, a pillangó, Baltazár, a méhecske, Vendel, a szarvasbogár, Szellő, a szitakötő és Döme, a krumplibogár kalandjaiból olvasott fel, s vetítéssel egybekötött ízelítőt kapott a gyermeksereg a hasonlóan népszerű Anna, Peti és Gergő könyvsorozatából egyaránt. A találkozót közös éneklés zárta, Bogyó és Babóca dalát még az ajándékosztás idején is dúdolták a kicsik, s aki több-ke­vesebb türelemmel, de végigállta a sort, a szer­ző által dedikált mesekönyvvel térhetett haza.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2013-07-01: Belföld - :

Hírsaláta

ANALFABÉTÁK NŐNEK FEL. A 3 és 23 év közötti fiatalok 25 százaléka nem vesz részt semmilyen oktatási formában – derül ki a Román Statisztikai Intézet frissen közölt adataiból. Romániában 3,73 millió 3 és 23 év közötti él, közülük 15,6 százalék általános iskolába, 22,3 szá­zalék középiskolába, 0,5 százalék szakiskolába, 2,5 százalék posztliceális képzésre, 12,4 százalék pedig egyetemre jár. Az összes, valamilyen tanintézménybe járó fiatal 68,6 százaléka tanul városi környezetben. (Hotnews)
2013-07-01: Közélet - Iochom István:

Falunapok Esztelneken

Az esztelneki falunapok szombaton 12 órakor az 1874-ben épített kurtapataki kápolnában búcsús szentmisével kezdődtek.