Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Pálúr János orgonaművész koncertezett

2013. július 2., kedd, Közélet

A gelencei falunapok egyik legjelentősebb eseménye Pálúr János orgonaművész szombat esti fellépése a felszegi Árpád-kori Szent Imre műemlék templomban.

Az 1750-es években épült, a közelmúltban rekonstruált Baumgartner orgonán XVII. századi zeneszerzők művei szólaltak meg. Az ismert orgonaművész  Jancsó Antal, a budapesti Jancsó Alapítvány elnöke meghívására érkezett Gelencére. Pálúr János számos európai országban, az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, az Orosz Fö­derációban és Ausztráliában hangversenyezett, mindenhol nagy sikert aratva.                 (Iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 300
szavazógép
2013-07-02: Közélet - :

A második illyefalvi LandART

A múlt héten Illyefalván tartott második LandART nemzetközi képzőművészeti alkotótáborban készített munkákból nyílt tegnap délelőtt kiállítás a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban.
2013-07-02: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Középpontban a gyógyvíz (Előpatak)

Már tavaly úgy döntött a községvezetés, hogy június két utolsó napján tartják a falunapot, mert Szent Péter és Pál apostol napját a többségben román ajkúak lakta Előpatakfürdőn is Nedeia Sânpetrului-ként, Szentpéter-napi ünnepként ismerik – nyilatkozta a megnyitón Kovács László polgármester.