Bibliaismereti jutalomüdülés

2013. július 5., péntek, Nyílttér

Július első napjaiban a festői környezetű Bikfalván szervezte meg a bibliaismereti juta­lomtábort a Sepsi Református Egyházmegye (a megyei tanács és több vállalkozás támogatásával) azoknak a diákoknak, akik sikeresen  teljesítettek a bibliaismereti tantárgyverseny egyházmegyei szakaszán.

A 25 fős diáksereg Dániel társaiként élte át a kiválasztottság szépségét, de ugyanakkor felelősségteljes nehézségét is. A bibliai történetek dramatikus feldolgozása, az áhítat és a bibliai kvíz mellett énektanulásra, focira, falulátogatásra, mókázásra, valamint közös szereplésre is jutott idő. A programról egyházmegyei katekétikai elő­adónk, Roth Levente, valamint három vallástanár (Incze Hajnalka, Nagy Hajnalka és Kinda Eleonóra) gondoskodott. Kerezsi János nyugalmazott tanár vezetésével a társaság meglátogatta a Bikkmakk Egyesület tulajdo­nában levő tájmúzeumot, ahol betekintést nyerhetett a bikfalviak értékvilágába. Élmény volt a közös éneklés is.
A táborozás a református templomban díjkiosztásos záró áhítattal ért véget, amelyen az Igét Incze Zsolt esperes hirdette. Az istentisztelet fénypontja a gyerekek személyes hitvallása volt, amelyet az idén 450 éves Heidelbergi Kátéra emlékezve fogalmaztak meg. Erre az alkalomra meghívást kaptak az egymázmegye azon lelkészei is, akiknek a gyülekezetéből érkeztek a diákok. Nagy ré­szük sepsiszentgyörgyi (közel tíz tan­intéz­ményből), de Bodokról, Illyefalváról, Bitáról,  Egerpatakról és Uzonból is jöttek. A kezdeti kommunikációs gátat hamar legyőzték, és egymás megismerése által olyan barátságok szövődtek, amelyek remélhetőleg éveken át megmaradnak. Kedves ismerősökként váltak el egymástól a gyermekek, azzal az ígérettel: a következő tanévben is mindent megtesznek  annak érdekében, hogy jövőre is részt vehessenek ebben a táborban.
Kinda Eleonóra
református vallástanár

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 546
szavazógép
2013-07-05: Nyílttér - :

Az utca hangja

KÁNYÁDI N. MIHÁLY, Szentiván­laborfalva. Gyáva népnek nincs hazája, így tartja a közmondás, és ez valóban így igaz. Sajnálom, de úgy vélem, hogy az elmúlt száz esztendőben összességében gyáva módra viselkedett az erdélyi magyarság (bár voltak és vannak olyanok, akik szabadságukat vagy életüket áldozták e hazáért).
2013-07-05: Nyílttér - :

Kisvállalkozói titkok

A Romániai Magyar Köz­gazdász Társaság (RMKT) nagysza­bású rendezvénysorozatot indított Marketing Fesztivál néven.