Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Francia kiállás Magyarország mellett

2013. július 8., hétfő, Világfigyelő

Politikai bátorságra van szükség ahhoz, hogy kiálljon Ma­gyarország mellett egy külföldi politikus, de az Európai Nép­párt szépen összezárt a Tavares-jelentés szavazásakor – mondta a Magyar Nemzetnek Véronique Mathieu-Houillon (fotó).

Ha valóban létrejönne a kop­­penhágai bizottságnak nevezett ellenőrző csoport, az az euroszkeptikusok malmára haj­taná a vizet a tagállamokban – hangsúlyozta Véronique Mat­hieu-Houillon, rámutatva, egy ilyen ellenőrző testület működése teljesen idegen volna a la­kosság számára. Isme­retes, hogy a Rui Tavares portugál zöldpárti európai parlamenti (EP) képviselő által benyújtott jelentés Ma­gyarországgal kapcsolatban vetette fel egy jogállamiságot védő, a koppenhágai kritériumokat ellenőrző állandó testület létrehozását, amely a tagállamokban a jogok helyzetét venné górcső alá. A parlament polgárjogi, igazságügyi és belügyi bizottságának tagja szerint ez egyértelmű gyámság lenne, amely elfogadhatatlan volna bármely tagállam számára. Hozzátette, a szóban forgó csoport soha nem fog létrejönni, hiszen ez nem az EP hatáskörébe tartozik, csak az Európai Bizott­ságnak volna lehetősége ez­zel foglalkozni, mint a szerződés őrének.
A képviselő asszony szerint az Európai Parlament nincs teljesen tisztában saját befolyásával és lehetőségeivel, feladataival. Állítása szerint sok képviselő szeretné, hogy a parlamentnek is legyen határozatot indítványozó joga, amely azonban a bizottság feladata, s nem a parlamenté.
Rui Tavares olyan testület felállítását javasolta a magyarországi alkotmányosság vizsgálatára, mely orvosolná az úgynevezett koppenhágai dilemmát, és adott esetben szankciókat is életbe léptethetne Magyarországgal és más uniós tagállamokkal szemben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1167
szavazógép
2013-07-08: Világfigyelő - :

Kezd öntudatra ébredni Morvaország?

Hivatalosan el nem ismert morva zászlókat tűztek ki pénteken több mint 750 morvaországi település polgármesteri hivatalára szent Cirill és Metód, a szláv hittérítők napján, a Cseh Köztársaság nemzeti ünnepén. Az akciót, amelynek célja felhívni a lakosság figyelmét Morvaország hagyományaira, kultúrájára és történelmére, 2010-ben szervezték meg először a Morva Nemzeti Közösség és néhány diákszervezet kezdeményezésére. Cirill és Metód Morvaország védőszentje.
 
2013-07-08: Világfigyelő - :

Egyre inkább radikalizálódik az ukrán társadalom

Európában az ukránok bíznak a legkevésbé a hatóságokban és a bíróságokban, aminek az a következménye, hogy egyre többen támogatják az önbíráskodást, a társadalom egyre inkább radikalizálódik – írta a Korreszpondent ukrán hetilap legutóbbi számában.