Gyermekjogi stratégiáról vitáztak

2008. január 16., szerda, Világfigyelő

Elfogadhatatlan a kiskorúak elleni erőszak bármilyen formája, fel kell lépni a gyerekkereskedelem, a gyermekpornográfia ellen, és bűncselekménynek kell nyilvánítani a gyerekeket érintő szexturizmust — áll többek között az Európai Parlament jelentéstervezetében, amely célzott intézkedéseket kér a roma fiatalok kirekesztése ellen is.

Az előterjesztésről tegnap folytatott plenáris vitát az EP Strasbourgban. A jelentéstevő, az olasz Roberta Angelilli kérte, hogy a gyermekjogok védelmét illesszék be az Európai Alapjogi Ügynökség többéves kerettervének prioritásai közé. Írásbeli hozzászólásában Járóka Lívia, a Fidesz néppárti képviselőnője kifejtette, hogy a roma gyermekek oktatása olyan jövedelmező befektetés, amely jelentős hosszú távú előnyökkel jár az egész társadalom számára.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 437
szavazógép
2008-01-16: Világfigyelő - x:

A Moody’s szerint Magyarország jókor startolt

Magyarország jó időben fogott hozzá a reformokhoz, és ha a globális likviditási kínálat valóban lényegesen szűkösebbé válik, kedvezőbb helyzetben nézhet ezzel szembe, még ha teljesen nem is vonhatja ki magát a hatása alól — vélekedett Pierre Cailleteau, a világ egyik legnagyobb hitelminősítő intézete, a Moody’s szuverén besorolási részlegének igazgatója.
2008-01-16: Világfigyelő - x:

Ébredj, Európa!

Ébresztőnek szánja az Európai Unió jövőjéről szóló jelentését a témával foglalkozó uniós munkacsoport elnöke, Felipe González, aki szerint a huszonhét tagú szervezetnek rá kell ébrednie végre, hogy továbbra is gyorsan veszít gazdasági és geopolitikai erejéből.