Ébredj, Európa!

2008. január 16., szerda, Világfigyelő
Ébresztőnek szánja az Európai Unió jövőjéről szóló jelentését a témával foglalkozó uniós munkacsoport elnöke, Felipe González, aki szerint a huszonhét tagú szervezetnek rá kell ébrednie végre, hogy továbbra is gyorsan veszít gazdasági és geopolitikai erejéből.

A volt spanyol miniszterelnök, akit az EU-tagországok vezetői decemberben neveztek ki az említett szakértői csoport élére, leszögezte: az unió a múltban túl sokat foglalkozott tagjainak egymás közti hatalommegosztásával, s itt az ideje, hogy világpolitikai és -gazdasági szerepének visszaszerzésére összpontosítson.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 435
szavazógép
2008-01-16: Világfigyelő - x:

Gyermekjogi stratégiáról vitáztak

Elfogadhatatlan a kiskorúak elleni erőszak bármilyen formája, fel kell lépni a gyerekkereskedelem, a gyermekpornográfia ellen, és bűncselekménynek kell nyilvánítani a gyerekeket érintő szexturizmust — áll többek között az Európai Parlament jelentéstervezetében, amely célzott intézkedéseket kér a roma fiatalok kirekesztése ellen is.
2008-01-16: Világfigyelő - x:

Megalakult a Civilizációk Szövetségének Fóruma

Magyarország fontosnak tartja, hogy mindenütt, ahol kisebbségek élnek, kiemelten figyeljenek a kisebbségek jogaira, emberi méltóságára — hangsúlyozta Göncz Kinga külügyminiszter tegnap a Civilizációk Szövetségének Fóruma nevű, ENSZ-égisz alatt működő nemzetközi fórum madridi alakuló ülésén.