Iskolakeresztelő és székelykapu-állítás Kézdimárkosfalván

2007. június 19., kedd, Közélet

Holnap egy autóbusznyi márkosfalvi utazik Rápcakapi testvérfaluba — tudtuk meg Tusa Levente szentkatolnai polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy a Tamás lelkész házaspárral közösen az idei falunapok időpontjáról is egyeztettek.

Idén a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő falunapokat július 21-én és 22-én szervezik meg, amikor az I—IV. osztályos iskola felveszi a falu legnagyobb szülöttjének, Barabás Miklós festőművésznek a nevét. Ugyanakkor a kis település Csernáton felőli bejáratához nagyméretű székely kaput állítanak, a szentkatolnai hasonmását, melyet ugyancsak a torjai Pethő Sándor faragómester készít el. A falunapok sztárvendége július 21-én este a Svédországban élő Tamás Gábor énekes lesz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 305
szavazógép
2007-06-19: Közélet - x:

Széchenyi-bál a Szentkereszti-kastélyban

Hatéves szünet után a Mikes Kelemen Főgimnázium diáktanácsa felelevenítette Daragics Éva történelemtanár kilencvenes években született ötletét, miszerint minden júniusban régi korok hangulatát idéző, Széchenyi nevét viselő bált tartsanak, melyen kötelező lányoknak a nagyestélyi, fiúknak a díszmagyar vagy szmoking viselete, és illő szintű tánctudással is kell rendelkezniük.
2007-06-19: Közélet - x:

Kovásznán szennycsatornára pályáznak

A kovásznai polgármesteri hivatal szakirodája aktualizálja, bővíti a város ivóvíz- és szennycsatornatervét — tudtuk meg Zsuffa Levente polgármestertől.