Széchenyi-bál a Szentkereszti-kastélyban

2007. június 19., kedd, Közélet
Hatéves szünet után a Mikes Kelemen Főgimnázium diáktanácsa felelevenítette Daragics Éva történelemtanár kilencvenes években született ötletét, miszerint minden júniusban régi korok hangulatát idéző, Széchenyi nevét viselő bált tartsanak, melyen kötelező lányoknak a nagyestélyi, fiúknak a díszmagyar vagy szmoking viselete, és illő szintű tánctudással is kell rendelkezniük.

Mert a felsoroltak biztosítása évekig nehézséggel járt, egy ideig nem tartottak bált. Szombaton este ellenben az árkosi Szentkereszti-kastélyban újra bál volt, olyan, amilyennek megálmodója elképzelte. A fiúk díszmagyarban, szmokingban, a lányok nagyestélyiben ropták a tizenkilencedik század báljait uraló táncokat, a polonézt, a valcert vagy az angolkeringőt. Bálkirálynőt is választottak Pál Emőke Mária személyében. A szervezők már most biztosak, hogy a jövő évi Széchenyi-bál nem marad el. (simó)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 693
szavazógép
2007-06-19: Közélet - Fekete Réka:

Juttatások tanítóknak, óvónőknek

Egy megnyert perrel és a pedagógusok statútuma három cikkelyének módosításával a jelenleginél előnyösebb javadalmazást ért el a Tanügyiek Szabad Szakszervezete az óvónők és tanítók számára. Százötvennégy háromszéki pedagógus három évre visszamenőleg megkapja a közel 250 lejes elmaradást, és szeptembertől minden óvónő és tanító heti tizennyolc órás norma szerint kapja a bérét.
2007-06-19: Közélet - Iochom István:

Iskolakeresztelő és székelykapu-állítás Kézdimárkosfalván

Holnap egy autóbusznyi márkosfalvi utazik Rápcakapi testvérfaluba — tudtuk meg Tusa Levente szentkatolnai polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy a Tamás lelkész házaspárral közösen az idei falunapok időpontjáról is egyeztettek.