Sportszervezőt keres az MSC!

2008. január 21., hétfő, Sport

Csak azért szakította meg ciprusi edzőtáborozását az atlétákkal Sánta Károly klubigazgató, mert értesült a női kézilabdacsapat nagybányai fiaskójának körülményeiről.

Két napot töltött itthon, hogy rendezze s tisztába tegye a csapat ,,szennyesét"... Dolgavégeztével visszarepült Limassolba, ahol várták atlétái (Ionaşcu és Halapciuc), hogy aztán holnap együtt térjenek haza.

— S mi lesz, ha Konstanca ellen távollétedben megismétlődik a nagybányai eset, vagy új kellemetlen jelenség üti fel a fejét? — kérdeztem, majd hozzátettem: Nem kellene egy állandó, kézilabdáért felelős szervező a csapat mellé?

— Dehogynem. És van is egy betöltésre váró sportszervezői poszt a klubnál. Várom, várjuk a rátermett, kézilabdát, sportot szerető egyének jelentkezését!!!

Várjuk javaslataikat

Az MSC igazgatója vette a lapot, melyet egy héttel korábban játszottunk ki sportlétesítményeink névadására vonatkozóan. Lépnünk kell e cél érdekében — mondotta —, és együtt.

Két sportcsarnok áll egymás mellett, egy stadion közvetlen közelében! Jó volna, ha mindhárom létesítményt nevén lehetne szólítani, nevezni. Az igazgatóval folytatott beszélgetésen megfogalmazott ,,együtt" kimondja az emberek, sportbarátok erre vonatkozó véleményének, javaslatának megkérdezését. Ezt tesszük most.

Nagy-nagy tisztelettel kérjük polgártársainkat — olvasóinkat, sportbarátainkat, városunk lakosait —, nyugodtan mondják el véleményüket, s azt juttassák el szerkesztőségünkbe a sportrovathoz, a legjobb érveléseket (biztos, lesz ilyen is) szívesen közöljük a Hétfői Sport hasábjain, de szívesen fogadjuk a csak egyszerű névadást is:

1. Kinek a nevét viselje a városi stadion?

2. Kinek a nevét viselje a régi sportcsarnok?

3. Kinek a nevét viselje az új sportterem?

A város, a megye sporttörténete eléggé gazdag sporthírességek, sporteredmények tekintetében. Tudjuk, nem mindenki lábon járó sportenciklopédia, ezért segítünk az alábbi névsorral, felsorolással.

A megye sporthírességei:

Szabó Katalin (születési helye: Zágon, sportága: torna) — eredményei: olimpa: 4 arany-, 1 ezüstérem, világbajnokságok: 2 arany-, 6 ezüst-, 2 bronzérem, Európa-bajnokságok: 8 arany-, 3 ezüst- 2 bronzérem, Universiade: 2 arany-, 6 ezüstérem, Világkupa: 2 ezüstérem.

Kicsid Gábor (Imecsfalva, kézilabda): olimpia: 1 ezüst-, 1 bronzérem, világbajnokság: 3 aranyérem, BEK: egy arany-, egy ezüstérem.

Nagy Irén (Telek, kézilabda) — világbajnokság: 3 aranyérem, Világifjúsági Találkozó: egy aranyérem.

Ugron (Ştefănescuné) Jozefina (Kovászna, mikós diák, kézilabda) — világbajnokság: 3 aranyérem.

Radó (Jianuné) Ilona (Székelykeresztúr, szentgyörgyi lakos, mikós diák, kézilabda) — világbajnokság: 2 aranyérem.

Derzsi Ede (Barót, szentgyörgyi lakos, röplabda) — olimpia: 4. helyezett, világbajnokság: 2 ezüst-, 2 bronzérem, Európa-bajnokság: 1 arany-, 2 ezüstérem, Universiade: 2 aranyérem, BEK: ezüstérem.

Török Edit és Mária (Sepsiszentgyörgy, kézilabda) — sokszoros válogatottak, Edit olimpiai ötödik helyezett az osztrák színekben.

Simon Margit (Sepsiszentgyörgy, kosárlabda) — sokszoros válogatott, négy Európa-bajnokság résztvevője, kétszeres negyedik helyezettje, sokszoros országos bajnok.

Vass Ildikó (Kézdivásárhely, mikós és Mikes-diák, kosárlabda) — német bajnok, litván bajnoki ezüstérmes, Balti Kupa-bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki résztvevő.

Péter László (Sepsiszentgyörgy, mikós diák, atléta) — olimpiai résztvevő, sokszoros román bajnok, csúcstartó.

Dávid József (Komolló, mikós diák, atléta) — olimpiai résztvevő, sokszoros bajnok, csúcstartó.

Florin Ionescu (Jászvásár, MSC-sportoló, atléta) — kétszeres olimpiai és világbajnoki résztvevő, sokszoros bajnok, csúcstartó.

Hajdú János (Sepsiszentgyörgy, labdarúgó) — sokszoros válogatott.

Selymes VI. Tibor (Balánbánya, kézdivásárhelyi lakos, labdarúgó) — sokszoros válogatott, világbajnoksági résztvevő.

És nem szabad megfeledkezni a negyvenes évek labdarúgó-aranycsapatárol, a nagypályás, A-osztályos kézilabdacsapatról, a Kereskedelem ötödik helyen zárt női kosárlabdacsapatáról, az A-osztályos birkózócsapatról, ezen együttesek játékosairól, sportolóiról. Valamennyien felejthetetlen tetteket vittek véghez, öregbítették sportéletünk hírnevét.

Nos, kedves olvasók, sportbarátok, polgártársak, lehet választani, ki-ki a maga belátása szerint.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 437
szavazógép
2008-01-21: Sport - Áros Károly:

MSC—Konstanca 23—27 (14—14) (Kézilabda, Szuperliga)

Sepsiszentgyörgy, sportcsarnok, kb. 700 néző. Játékvezetők: Popa és Calina (Piteşti). MSC: Stoleru—Seifer 5, Szabó G. 6, Hamciuc 1, Abramiuc 2, Băeşu 7, Ciobanu 2, játszottak még: Zerkuláné, Ciubotaru, Clişu, Gaju.
2008-01-21: Sport - Áros Károly:

Ezüstérmes a Nagy Mózes SK (Asztalitenisz)

Besztercén rendezték meg a serdülő korosztályú asztaliteniszezők idei országos csapatbajnokságát, melyen éremesélyesként rajtolt a Dobolyi Aladár edzette Nagy Mózes Sportklub.