Ördögrája született fogságban

2007. június 20., szerda, Magazin

A világon első ízben született fogságban óriás ördögrája Japánban, az okinavai Csuraumi Akváriumban.

Az örömteli eseményről videofelvétel is készült, amelyen jól látható, amint a csaknem kétméteres óriás ördögrájabébi kibújik négyméteres anyjából, majd széttárja uszonyait, és kecsesen úszkál az akváriumban, szőnyegként kitekeredve. A több mint egy évig tartó terhesség után a gondozók szívéről nagy kő esett le, mert először azt hitték, hogy halva született a különleges tengeri állat. Mivel kevés ismeret áll rendelkezésre a világ legnagyobb rájáinak fejlődéséről, a gondozóknak az ösztöneikre kell hallgatniuk, hogy mikor mennyi planktont és kis halat adjanak enni a ,,kicsinek". Az óriás ördögrája (Mantra birostris) legnagyobb ismert példányainak szélessége eléri a hét és fél métert, súlya pedig a három tonnát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4392
szavazógép
2007-06-19: Belföld - x:

Hírsaláta

OPTIMISTA MINISZTER. Az aszály ellenére a búza árának nem kellene emelkednie, mivel uniós viszonylatban piaci fölösleg halmozódott fel ― állítja Decebal Traian Remeş mezőgazdasági miniszter. Az európai szabad belpiac és a lej erősödésének együttes hatása megkíméli a lakosságot a drágulástól ― tette hozzá a tárcavezető, aki Iaşi megyében a Prut völgyében fekvő, aszálykár sújtotta termőterületeken tartott terepszemlét. (Realitatea TV)
2007-06-20: Magazin - x:

KicsiBush kalandjai

Szatirikus rajzfilm központi figurájává vált George Bush amerikai elnök, akit egy általános iskola tanulójaként láthat viszont a közönség legközvetlenebb munkatársaival együtt.