Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az utca hangja

2008. január 25., péntek, Nyílttér

SZABADY BÉLA, Budapest. Köszönjük a Háromszék napilapnak a székely termékek népszerűsítésében nyújtott segítséget — múlt héten nyilvánosságra került kezdeményezésünkre már ketten is válaszoltak, és továbbra is keresünk olyan családi vagy kis, manufaktúra jellegű vállalkozást, amely folyamatosan tudna nekünk erdei gyümölcsből készített, házi ízű lekvárokat (som, csipke, kökény, málna, szeder, áfonya) szállítani egységes üvegekben és címkével. Vagy akár szárított és bevizsgált gombát, erre is nagy az igény. Bővíthetünk erdélyi fazekas, szőttes termékekre, fafaragókra, taplósapkákra és bőrdíszműves tárgyakra is. Címünk: 1082 Budapest, Üllői út 60.

INCZE SÁNDOR nyugalmazott esperes, Sepsiszentgyörgy. Feleségemet megműtötték — hála Istennek és az orvosoknak, túl van rajta. A fájdalom volt és marad... Január 22-én délelőtt a színház előtt próbálta elkerülni a pocsolyát, nem gondolta, hogy a feketén összegyűlt kis csomó alatt régebbi jég van. Elcsúszott, és súlyos válltörést szenvedett. A történet azért érdemel nyilvánosságot, mert szeretnénk megköszönni ismeretlen segítőknek emberséges magatartásukat: egy idősebb és egy ifjabb járókelő rögtön felemelte, és maroktelefonon hívta a segítséget. Jó érzés a bajban is meglátni és megtapasztalni, hogy van emberi jóság. Méltónak tartjuk ezt a nyilvánosságra, és Isten áldását kérjük az életükre.

MADÁR GIZELLA, Sepsiszentgyörgy. Mikóújfaluban egyre többen elégedetlenek a borvízhez járó idegenek viselkedésével. Jómagam csak hétvégeken megyek ki idős édesanyámhoz, és legutóbb olyan sérelem ért, amit nem tudok megemészteni. Az volt ugyanis a szokás, hogy a nagyobb tételekben vizet palackozó átutazók a két csorgóból az egyiket szabadon hagyják a napi adagjukért odaszaladó helybelieknek, akiknek adójából és munkájával újították fel és tartják karban a kutat. Újabban azonban a jó érzéssel mit sem törődve mindkét kifolyót hosszasan elfoglalják — egy illyefalvi házaspár még kérésünkre sem engedett oda, sőt, fenyegetőzve, csúnya szavakkal kioktattak, hogy mi csak járjunk a vízre hétköznap. A helybeliek mondták, hogy ez már lassan általános jelenség, a polgármester is tud róla, és sokan törik a fejüket a megoldáson. Nem sajnálom a vizet senkitől, de gondolom, az én időm is van olyan értékes, mint akárki másé. És egy kis tiszteletet megérdemelnek azok, akik nem hagyták használhatatlanná romlani ezt a forrást.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 264
szavazógép
2008-01-25: Riport - Farcádi Botond:

Szertartás — európai módra

Karácsony előtt néhány nappal diadalmasan jelentette be a mezőgazdasági miniszter: az Európai Bizottság döntése értelmében még legalább két évig mindenki hagyományos módon vághatja le a disznót, bárányt, más háziállatot, nem kell kábításhoz, altatáshoz és egyéb rafinált uniós eszközhöz folyamodni.
2008-01-25: Nyílttér - x:

Eredmények is vannak (Visszajelzés)

Tisztelt szerkesztő úr!
A válaszadás jogán szeretnék néhány pontosító megjegyzést fűzni a Háromszék napilapban 2008. január 8-án B. Kovács András aláírásával megjelent, Intézményesített gyerekkínzás című cikkhez.