Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásZágon a III. ligára készül

2008. január 28., hétfő, Sport

— Szép változások elé néz Zágon labdarúgósportja — kezdte mondandóját Kelemen Ferenc, az őszi bajnok Zágoni Mikes I. elnöke —, e változás alapját az országos sportbázisprogram keretében nyert pályázat biztosítja. Nem kevés pénzről van szó, 525 000 lejről. Ennyit költhetünk a futballstadion felújítására, korszerűsítésére. A 150 férőhelyes sportcsarnok, úszómedence, tekepálya, az más kérdés, mert ezen létesítmények is felépülnek rövidesen Zágonban, én most csak a stadion szaunával ellátott új öltözőiről, lelátójáról, felújítandó gyepszőnyegéről beszélek.

Ez azt is jelenti, hogy ha feljutunk a III. ligába — márpedig ez a cél, s e mellől nem tágítunk —, vállaljuk a megmérettetést. Az őszi játékoskeret — Gecse, Fazakas — kapusok, Sütő, Kerestély, Kiss R., Szücs — hátvédek, Bende, Kulcsár, Seciu, Badi — középpályások, Kónya, Molnár, Dobricza — csatárok (hadd soroljam fel a távozókat is: Constantin, Berecz — Papolcra, Butyka Gelencére távozott, Szakáts pedig visszavonult) — felfrissítve az újakkal — Vass és Rădulescu a Sepsiszentgyörgyi FC-től, Csegezi a KSE-től, Macovei pedig az ifiktől s a még átigazolásra váró kiszemeltekkel (neveket most még nem említek) — nagyon erős, ütőképes csapatot fog alkotni. Szücs Attila edző feladata lesz a keret összekovácsolása, felkészítése, formába hozása. Figyelembe véve stadionunk felújítási munkálatait, a tavaszi idényt Sepsiszentgyörgyön játsszuk, s ezért itt is kezdtük el a felkészülést már január 15-én.

Megérkezik Szűcs Attila — mert hát ugyebár ott jár a farkas, ahol emlegetik —, így aztán tőle tudom meg, hogy heti négy-öt edzéssel készülnek, a héten megkezdik az előkészületi mérkőzéssorozatot is, bár itt, a megyében nehéz, nagyon nehéz edzőpartnert találni. Február második felében edzőtáborba vonul a csapat, a tervek szerint Kovásznára. Ami a keretet illeti, szeretnénk még két-három jó képességű játékossal erősíteni, és lehetőleg fiatalokkal. Az egyesület remek feltételeket biztosít, ezzel pedig élni kell, élni kötelességünk.

Jó munkát, Zágoni Mikes I.! (áros)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 205
szavazógép
2008-01-28: Sport - x:

Sportnaptár (Magyarok az újkori olimpiai játékokon)

4.
Január 28. Ma nyolcvankilenc éve született Jordáky Béla, aki az 1952-es olimpiai játékokon Helsinkiben a román vízilabdacsapat színeiben szerepelt. A kolozsvári Vasas vízilabdázója volt. 1995. december 21-én hunyt el Budapesten. * Aradon született százkét évvel ezelőtt Kondorossy Zoltán, az Aradi SE birkózója, a berlini olimpiai játékok nehézsúlyú birkózó versenyének (kötöttfogás) volt a résztvevője.
2008-01-28: Sport - x:

Minifoci

Vezet a Novo
A kézdivásárhelyi Shot and Do nevet viselő minifoci-bajnokság 5. fordulójának eredményei: Novo—Korol 4—2, Secuiana—Valvex 4—3, Vulturii—Perkő 5—7, Nagy Mózes—Goldim-Scobar 4—2.