LabdarúgásZágon a III. ligára készül

2008. január 28., hétfő, Sport

— Szép változások elé néz Zágon labdarúgósportja — kezdte mondandóját Kelemen Ferenc, az őszi bajnok Zágoni Mikes I. elnöke —, e változás alapját az országos sportbázisprogram keretében nyert pályázat biztosítja. Nem kevés pénzről van szó, 525 000 lejről. Ennyit költhetünk a futballstadion felújítására, korszerűsítésére. A 150 férőhelyes sportcsarnok, úszómedence, tekepálya, az más kérdés, mert ezen létesítmények is felépülnek rövidesen Zágonban, én most csak a stadion szaunával ellátott új öltözőiről, lelátójáról, felújítandó gyepszőnyegéről beszélek.

Ez azt is jelenti, hogy ha feljutunk a III. ligába — márpedig ez a cél, s e mellől nem tágítunk —, vállaljuk a megmérettetést. Az őszi játékoskeret — Gecse, Fazakas — kapusok, Sütő, Kerestély, Kiss R., Szücs — hátvédek, Bende, Kulcsár, Seciu, Badi — középpályások, Kónya, Molnár, Dobricza — csatárok (hadd soroljam fel a távozókat is: Constantin, Berecz — Papolcra, Butyka Gelencére távozott, Szakáts pedig visszavonult) — felfrissítve az újakkal — Vass és Rădulescu a Sepsiszentgyörgyi FC-től, Csegezi a KSE-től, Macovei pedig az ifiktől s a még átigazolásra váró kiszemeltekkel (neveket most még nem említek) — nagyon erős, ütőképes csapatot fog alkotni. Szücs Attila edző feladata lesz a keret összekovácsolása, felkészítése, formába hozása. Figyelembe véve stadionunk felújítási munkálatait, a tavaszi idényt Sepsiszentgyörgyön játsszuk, s ezért itt is kezdtük el a felkészülést már január 15-én.

Megérkezik Szűcs Attila — mert hát ugyebár ott jár a farkas, ahol emlegetik —, így aztán tőle tudom meg, hogy heti négy-öt edzéssel készülnek, a héten megkezdik az előkészületi mérkőzéssorozatot is, bár itt, a megyében nehéz, nagyon nehéz edzőpartnert találni. Február második felében edzőtáborba vonul a csapat, a tervek szerint Kovásznára. Ami a keretet illeti, szeretnénk még két-három jó képességű játékossal erősíteni, és lehetőleg fiatalokkal. Az egyesület remek feltételeket biztosít, ezzel pedig élni kell, élni kötelességünk.

Jó munkát, Zágoni Mikes I.! (áros)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 635
szavazógép
2008-01-28: Sport - x:

Sportnaptár (Magyarok az újkori olimpiai játékokon)

4.
Január 28. Ma nyolcvankilenc éve született Jordáky Béla, aki az 1952-es olimpiai játékokon Helsinkiben a román vízilabdacsapat színeiben szerepelt. A kolozsvári Vasas vízilabdázója volt. 1995. december 21-én hunyt el Budapesten. * Aradon született százkét évvel ezelőtt Kondorossy Zoltán, az Aradi SE birkózója, a berlini olimpiai játékok nehézsúlyú birkózó versenyének (kötöttfogás) volt a résztvevője.
2008-01-28: Sport - x:

Minifoci

Vezet a Novo
A kézdivásárhelyi Shot and Do nevet viselő minifoci-bajnokság 5. fordulójának eredményei: Novo—Korol 4—2, Secuiana—Valvex 4—3, Vulturii—Perkő 5—7, Nagy Mózes—Goldim-Scobar 4—2.