Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Külföldi hírek

2013. november 15., péntek, Közélet

Életben van az eltűnt magyar
Életben van az a magyar állampolgár, akiről napokig nem lehetett tudni a Fülöp-szigeteki tájfun után – jelentette be Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában tegnap reggel.

A férfi nem érzi magát biztonságban, szeretne minél hamarabb Magyarországon lenni – tette hozzá az igazgató. Lukács Csaba, a szeretetszolgálat önkéntese telefonon a helyszínről jelentkezve azt mondta: a magyar férfi a körülményekhez képest jól van. Nem tudnak vele kommunikálni, de a GPS-koordináták alapján méterre pontosan tudják, hogy hol van. Bíznak benne, hogy a férfit 24 órán belül haza tudják hozni Magyarországra – mondta az önkéntes.


Az EP napirendjén Tóásó Előd ügye
Novemberi plenáris ülésének napirendjére tűzte a bolíviai igazságszolgáltatás helyzetének kérdését az Európai Parlament (EP), különös tekintettel a terrorizmussal vádolt Tóásó Előd és a horvát Mario Tadic ügyére – közölte tegnap Gál Kinga fideszes EP-képviselő. A Tóásó-ügy jövő csütörtök délután kerül a képviselők elé, amikor az EP hagyományosan az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság megsértését érintő ügyekkel foglalkozik.


Gondban a magyarországi reformátusok
A református gyülekezetek 80 százaléka nem tudja magát fenntartani – derült ki az Egyházi Jövőkép Bizottság jelentéséből, amelyet a Magyarországi Református Egyház zsinatának tegnapi budapesti ülése elfogadott. Az EJB kimutatása szerint ennek nem csupán gazdasági okai vannak, hanem „a missziói szemlélet, a látás hiánya is”. A gyülekezetekből beérkezett válaszok elemzése alapján három olyan témakör van, amelyekben mélyreható változtatásokra van szükség: a gyülekezetek missziói tudata, az egyház szervezete és működése, valamint a gyü­lekezetekhez kapcsolódó intézmények szerepe.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2013-11-15: Belföld - Demeter J. Ildikó:

Belföldi hírek

Elkészült a decentralizációs tervezet
Elfogadta a decentralizációs törvénytervezetet tegnapi ülésén a kormány. Január elsejétől egyebek között a jelenleg minisztériumi alárendeltségben működő közegészségügyi intézetek, mezőgazdasági igazgatóságok, munka­ügyi felügyelőségek, sportlétesítmények, kulturális igaz­gatóságok kerülnének a megyei, illetve települési önkormányzatok hatáskörébe.
2013-11-15: Belföld - :

Hírsaláta

NEVETSÉGES NÖVEKEDÉS. Öt lejjel nőtt augusztushoz képest az országos nettó átlagbér, amelyet szeptemberre 1609 lejben állapított meg az Országos Statisztikai Intézet. A növekedés mértéke 0,3 százalék, 2012 szeptemberéhez képest 4,6 százalék.