Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2013. november 15., péntek, Belföld

NEVETSÉGES NÖVEKEDÉS. Öt lejjel nőtt augusztushoz képest az országos nettó átlagbér, amelyet szeptemberre 1609 lejben állapított meg az Országos Statisztikai Intézet. A növekedés mértéke 0,3 százalék, 2012 szeptemberéhez képest 4,6 százalék.

Az átlagbér továbbra is a kőolaj- és földgázkitermelő ágazatban, 4907 lej, legalacsonyabb a vendéglátóiparban, ahol mindössze 883 lej. A növekedés mértéke is a kőolaj- és földgázkitermelésben volt a legmagasabb, 24,3 százalék. A szénbányászatban viszont 12,6 százalékkal csökkent az átlagbér. (Media­fax)
FOLYTATÓDIK A MINISZTERELNÖK ÉS ÁL­LAMELNÖK BUTA VITÁJA. Victor Ponta nem tudta lenyelni, hogy a Băsescu család 300 hektáros földbirtokot vásárolt, méghozzá több mint egymillió eurós bankköl­csönnel, s parlamenti kivizsgálást helyezett kilátásba. El is robbant Băsescu főműsoridőben a kormányfő ellen, nemcsak lehazugozta, intellektuális tolvajnak és közép­szerű szakembernek nevezte, de az öndicséret bűnébe is beleesett, miközben láthatóan idegesen magyarázta bizonyítványát. „Mit tudnék mondani Pontának: ha politikai csatározásba kezdenél, miközben bajban vagy a költségvetés miatt, gyere, beszéljük meg ketten, hagyd békén Ioana lányomat. Ha pedig gyanakszol a lányomra, menj és jelentsd fel, de ezt a magad nevében tedd” – akadt ki Pontára. (Mediafax)
ELNYERHETI A LASSÚSÁG VILÁGRE­KORD­JÁT. Egy évvel későbbre – 2017-re – halasztotta a kormány a Brassó és Comarnic közötti autópálya átadásának határidejét. A sztráda építésére már februárban versenytárgyalást hirdetett a szállítási minisztérium, de azóta még csak egyeztetések folytak a lehetséges beruházókkal. A szaktárca december 9-re ígérte a versenytárgyalás nyertesének kihirdetését és azt, hogy még az év vége előtt szerződést köt a kivitelezővel. A Brassó és Comarnic közötti 58 km hosszú autópálya építése a becslések szerint 1 milliárd 200 millió euróba kerül. A munkálatok költségeit a beruházó fedezné, és kiadásait utólag az autópályadíjakból térítenék meg. (Realitatea)
KATONAI DÍSZSZEMLE A NEMZETI ÜNNEPEN. Öt évben egyszer december elsején Románia nemzeti ünnepét katonai parádéval ünnepeljék meg – javasolta a volt védelmi miniszter, Corneliu Dobriţoiu. Idén e célra a kormány közel egymillió eurót szánt. (Digi24)
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1006
szavazógép
2013-11-15: Közélet - Mózes László:

Külföldi hírek

Életben van az eltűnt magyar
Életben van az a magyar állampolgár, akiről napokig nem lehetett tudni a Fülöp-szigeteki tájfun után – jelentette be Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában tegnap reggel.
2013-11-15: Közélet - Ferencz Csaba:

Lapunkat is kitüntették (Emberek az emberekért gála)

Szerda este a bukaresti JW Marriott Grand Hotel konfe­renciatermében mintegy 300 résztvevővel tartották a tizedik Emberek az emberekért díj­átadó gálát, amely a je­len­tősebb hazai civil szer­vezetek és támogatóik éves seregszemléje.