Nem működik a gelencei sípálya

2008. február 4., hétfő, Sport

Megyénk harmadik, Kézdiszék első sípályájának hivatalos megnyitására 2006. február 18-án került sor. A gelencei sí- és szánkópálya 470 méter hosszú, és két felvonóval szerelték fel. Éjszakai megvilágítása is megoldott.

A sípályát Fejér Imre gelencei fiatal magánvállalkozó álmodta meg és vitelezte ki Szakács Tibor polgármester és az önkormányzat támogatásával, akik a szükséges területet bocsátották rendelkezésére. A pályát két éven keresztül alig lehetett használni. Első esztendőben a kevés hó jelentette a fő gondot, ezen a télen nem a hóban volt hiány, hanem azzal, hogy a gelencei pálya nincs felszerelve hónyomóval és hóágyúkkal. Fejér Imre a következő téli idényre újabb felszerelést szeretne vásárolni, hiszen szívügyének tekinti a sípálya működtetését, s habár eddigi befektetése sem térült meg, mégsem mond le a sípályáról, mivel meglátása szerint előbb-utóbb csak megtérül a beruházás, és a gelencei sípálya is benépesül.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2822
szavazógép
2008-02-04: Sport - Iochom István:

Fergeteges hóbuli

A Fergeteges hóbuli névre keresztelt téli sportokból álló versenynapot a KSE sí- és hódeszka-, valamint speoalpinszakosztálya, illetve Kézdivásárhely polgármesteri hivatala február 9-én negyedszer szervezi meg Bálványosfürdőn.
2008-02-04: Sport - Iochom István:

Barátság Kupa (Teke)

A X. forduló: 1. Kézdivá­sárhelyi Transintex 18 ponttal és 15 119 fával, 2. Kézdivá­sárhelyi Nexxon 14 ponttal és 15 506 fával, 3. Szentkatolnai Kisgazdák 14 ponttal és 13 654 fával...