Gondok az uzonfüzesi bekötőúttal

2014. február 6., csütörtök, Faluvilág

Nehézkes az uzonfüzesi bekötőúton a hóeltakarítás: szél­fúvásos időben folyamatosan kellene takarítani, de a községközpontnak, Uzonnak csak két erőgép áll rendelkezésére, melyekkel faluban kell biztosítaniuk a zavartalan köz­lekedést.

Többek között a brassói rohammentő szolgálatnál dolgozó egyik helybeli jelezte: reggel hatra kell munkába érnie – de a hajnali órában sokszor még nincs eltakarítva a hó. A DC34A jelzésű községi út – ez köti össze a falut a 11-es országúttal, 2009-ben mezei útból minősítették községivé – Kökös közigazgatási területén található, ezért az uzoni tanács legutóbbi ülésén elhatározták, kérik, hogy a szomszédos község is vegyen részt a hóeltakarításban. Az Uzont Uzonfüzessel közvetlenül összekötő régi, DC34 jelzésű út jelenleg használhatatlan, mert a hetvenes években egyik részére ráépítették a Feketeügy védőgátját, ezen pedig nem szabad közlekedni. Ráduly István polgármester a tanácsülésen három megoldási lehetőséget vetett fel. Kormányrendelettel lehetne módosítani Uzon és Kökös közigazgatási határát úgy, hogy az út uzoni fennhatóság alá kerüljön, esetleg a két község partnerséget köthetne az út rendben tartására, közösen pályázhatnának aszfaltozásra is. A harmadik lehetőség pedig az lenne, ha járhatóvá tennék a régi utat – vázolta a községgazda.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4381
szavazógép
2014-02-06: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Maksán a fejlesztési irányok a fontosak

Akkor kopogtattunk be a maksai polgármesteri hivatal ajtaján, amikor az önkormányzatban támadt zűrzavar kimenetelét még nem lehetett megjósolni. Mint ismert, a maksai tanács tavaly feloszlott, ám törvényszéki ítélet hiányában új választásokat egyelőre nem lehet kiírni, a polgármester azóta rendeletek révén irányítja a községet.
2014-02-06: Család - :

Gondolkodásmód és lelki egészség (4. Globális értékelés – feltétel nélküli önelfogadás)

Végül, de nem utolsósorban az irracionális gondolkodási stílusok sorában vizsgáljuk meg a globális értékelést, szembeállítva a helyzeti értékeléssel.
A globális fogalmakkal történő értékelés tipikusan emberi tulajdonság, de szintén irracionálisnak minősíthető. Természetes módon megvan az emberben a hajlam, hogy értékelje önmagát (értékes/inkompetens stb.), másokat (jók/rosszak) és a körülményeket (igazságos/igazságtalan).