Röviden

2014. február 19., szerda, Világfigyelő

Gyanúsított Simon Gábor
Gyanúsítottként hallgatta ki Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt tegnap a Központi Nyomozó Fő­ügyészség.

A volt szocialista országgyűlési képviselővel kapcsolatban a főügyész közleményében azt írta: a Köz­ponti Nyo­mozó Főügyészség Simon Gábort az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntettével, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntettével, valamint két rendbeli magánokirat-hamisítás vétségével gyanúsítja. Simon Gábor a gyanúsítotti kihallgatáson tagadta a bűncselekmények elkövetését, és a gyanúsítással szemben panasszal élt. Szabadlábon védekezik.


Rendeznék az EU és Svájc viszonyát
Nem szabad elhamarkodott lépéseket tenni a bevándorlás korlátozását eredményező svájci népszavazás miatt, és meg kell őrizni az Európai Unió és Svájc szoros kapcsolatát – mondta a német kancellár tegnap Berlinben a svájci államfővel folytatott megbeszélése után. Angela Merkel kiemelte, hogy a német kormány sajnálja, de tiszteletben tartja a népszavazás eredményét. A viszonyt szabályozó szerződéseket három év alatt kell újratárgyalni, és ennyi idő alatt ki lehet dolgozni jó megoldásokat – mondta a kancellár, hangsúlyozva: nem lenne szerencsés már rögtön a folyamat elején határozni arról, hogy az EU miként reagál az uniós állampolgárok szabad mozgásának korlátozását eredményező svájci döntésre. Didier Burkhalter svájci szövetségi elnök hangsúlyozta: nem indokolt, hogy az EU felfüggeszti az oktatási és kutatás-fejlesztési együttműködést, amiért Svájc visszalépett a munkaerő szabad áramlásáról Horvátországgal kötendő megállapodástól. A berni vezetés csak a népszavazás eredményének megfelelő döntést hozhat, ezért nem tehetett mást, mint hogy visszalép az új uniós tagországgal tervezett egyezmény aláírásától. Ugyanakkor a svájci kormány méltányos megoldást keres, és nem akarja a többi uniós tagország állampolgáraihoz képest hátrányosan megkülönböztetni a horvát állampolgárokat – tette hozzá.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1787
szavazógép
2014-02-19: Világfigyelő - :

Az osztrákokat kedvelik a leginkább a magyarok (Közvélemény-kutatás)

A magyarok más országok közül elsősorban a nyugat-európaiakkal, ezen belül leginkább Ausztriával rokonszenveznek, és sokkal kevésbé kedvelik a kelet-közép-európai térség országait – derült ki a Psyma Hungary Kft. által készített felmérésből.
 
2014-02-20: Faluvilág - Bokor Gábor:

Rászorulók szolgálatában

A Diakónia Keresztény Alapítvány négy orbaiszéki településen működtet otthoni idősellátó és betegápoló szolgálatot. Kovásznán két, Kommandón, Barátoson és Nagyborosnyón egy-egy alkalmazottal végzik munkájukat, minden munkaponton autó áll rendelkezésükre. Kovásznán működik a régiós irodájuk, ott kerül sor hetente a munkaülésre.