Kutyainvázió Uzonban

2014. február 27., csütörtök, Faluvilág

Uzon községközpontban, de a közigazgatásilag ide tartozó falvakban is egyre több gazdátlan kutya kóborol az utcákon. Több olyan esetről is tudnak, amikor az ebek gyerekeket, felnőtteket támadtak meg.
 

Számos esetben a falubeliek által szabadon engedett házőrzőkről van szó, de az „import”, azaz más településekről ide szállított csahosokkal is szembe kell nézniük az uzoniaknak. Az inváziót meg kell gátolni, még mielőtt valakit megsebesítenének – hangzott el a helyi tanács legutóbbi ülésén. A község a szépmezői kutyamenhelyt működtető Nez Perce Állatvédő Egye­sü­lettel szerződött, de munkájuk nem volt hatásos. Néhány kutyát ugyan befogtak, mégis nőtt a kóbor ebek száma. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy többen és többször látták, ahogy a község brassói kijáratánál, a vasúti híd mellett idegen autókból engedtek sza­badon kutyákat – jelezte Rá­duly István polgármester. Meg­oldást jelenthetne, ha a helyi állatorvos, Bölöni Sándor létesítene egyféle kutyamenhelyet, ahol a befogott állatokat a törvény által megszabott ideig tartanák, majd ha senki nem igényelte vissza, elaltatnák.
Az ülésen jelen volt Bö­löni is, aki érdeklődésünkre elmondta: az elaltatás 15–20 lejbe kerül, ezt a szerződés alapján fizethetné a tanács. Arra is kitért, hogy a vonatkozó törvény értelmében hamarosan minden kutyát mikrocsippel kell megjelölni, aminek ára 30 lej, ennek a kifizetésében is közreműködhetne a polgármesteri hivatal. (Bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4381
szavazógép
2014-02-27: Faluvilág - Bokor Gábor:

Lassan halad a földfelmérés (Nagyborosnyó)

Lassan, de haladnak a Nagyborosnyó község közigazgatási területén lévő mezőgazdasági területek felmérésével. A pontos adatokra azért van szükség, hogy kiderítsék, ki használ jogtalanul földet a határban – mondta el érdeklődésünkre Szőcs Levente polgármester.
 
2014-02-27: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Vékony az új többség (Lemondtak a liberális miniszterek)

Lemondott tegnap a Nemzeti Liberális Párt (NLP) hét minisztere a kormányból, helyüket a Szociáldemokrata Párt (SZDP) tárcavezetői vették át ideiglenesen. Traian Băsescu államfő aláírta kinevezésüket, Victor Ponta kormányfő pedig március 4-re, jövő keddre ígérte az új kormány megalakítását. Ebbe az RMDSZ-t is meghívta, Kelemen Hunor szövetségi elnök pedig hajlandónak mutatkozott a párbeszédre. Közlése szerint az RMDSZ három nagy kérdéscsomaggal ül a tárgyalóasztalhoz: a kisebbségi jogok, a gazdasági és szociális ügyek, valamint az infrastrukturális beruházások területén próbálná érvényesíteni céljait.