Ifjúsági elnököt választ Sepsiszentgyörgy

2014. április 12., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Március végén rendhagyó vetélkedő rajtolt Sepsi­szent­györgyön, a Választhatsz!, melynek során bemutatók, tájékoztatók zajlottak városunk több iskolájában. De miről is szól ez az egész, és miért éri meg bekapcsolódni? Eláruljuk.

Ha alapnak veszünk kis intelligenciát, műveltséget, hozzáadunk tapasztalatot és bátorságot, kezdeményezőkészséget, majd mindezt fűszerezzük csipetnyi leleményességgel, kreativitással és tenni akarással, máris megkaphatjuk egy olyan ifjúsági vezető képét, aki képes arra, hogy csapatával felforgassa városunk ifjúsági életét. De miként? Valódi recept ugyan nincs, de nem is lehetetlen.
Bizonyára ti is szeretnétek néha más bőrébe bújni, szokatlan dolgokat tenni, kísérletezni. A Választ­hatsz! ifjúsági vetélkedő alkalmat nyújt a játék általi tanulásra és tapasztalatszerzésre egy kampányszimulációs játék részeként. Hétfős csapatok mérkőznek meg egymással, céljuk, hogy elnökjelöltjüket első helyre juttassák, ezzel elnyerve a legjobbaknak járó jutalmakat: kalandparktúrával egybekötött csapatépítő hétvégét, kampánykommunikációs képzésen való részvételt, rendezvénybelépőket, nem utolsósorban pedig a bemutatkozás lehetőségét és segítséget a vetélkedőre megfogalmazott elképzelések gyakorlatba ültetéséhez.
Közel száz fiatal részvételével április 4-én a indítottuk a „kampányt” a Lábas Ház nagytermében, ahol a csapatok bemutatkozóit hallhatta a nagyérdemű. Az elképzeléseket bemutató programon a következő kérdésekre próbáltak választ adni a csapatok: mit változtatnának megyeközpontunkon ahhoz, hogy igazán vonzó, fiatalos hellyé váljon, milyen állandó problémákkal találkoznak városunkban, és miként oldanák meg azokat? Már kezdetét is vette tehát a verseny, melynek során a fiataloknak céljaik mellé szimpatizánsokat is kell keresniük. A „kampányprogram” elkészítése és a saját elképzelések melletti érvelés is fontos szerepet kap, a végső döntés pedig a sepsiszentgyörgyi ifjúság, azaz a ti kezetekben! Hiszen ápri­lis végén ti választhatjátok meg az ifjúsági elnököt, vezetőt, csapatot, addig pedig ajánlott dokumentálódni: a Valaszthatsz.tumblr.com oldalon megtalálhatóak a csapatok bemutatkozói, valamint képek és videók is az akcióról. A választás napja: április 26., szombat, a gála az új stúdióban zajlik majd. És azt is tudni kell, az EMI által szervezett vetélkedőt az Európai Bizottság Fiatalok lendületben programja támogatja.

Bálint Erzsébet

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2631
szavazógép
2014-04-12: Kovakő - diákmelléklet - :

Hogy más legyen az Iskola másként

Már több éve megrendezik Iskola másként hetet, idén az iskolán kívüli programok hete volt, a tanórák helyett különböző tevékenységeken vehettek részt a tanulók. Az ország minden iskolája részt vett, tehát minden tanuló és tanár, kivéve azokat, akik a most zajló országos tantárgyversenyeken jelentek meg.
2014-04-12: Kovakő - diákmelléklet - :

Új ünnep a kalendáriumban: március 13.

Minden egy átlagos napon kezdődött. Reggel még nem sejtett semmit, mégis érezte, hogy aznap valami szokatlan fog történni. Szokásos módon, gépiesen vette magára ruháit, ette meg reggelijét és indult el a munkába.