Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lovagokat avattak

2014. április 15., kedd, Közélet

A Szabadtűzi Lovagrend a hét végén rendezte meg a zsűriképzéssel egybekötött lovagavatást és elismerések átadását Sepsiszent­györ­gyön.

  • Csoportkép lovagavató után
    Csoportkép lovagavató után

Pénteken az Inku­bátorházban a zsűriképzést Magyarországról érkezett szakemberek, előadók tartották: Simon Tamás, a Sza­badtűzi Lovagrend nagymestere, Csetneki László főkancellár, Vajda Lajos, az Erdélyi Főkapitányság főkapitánya, Benedek Árpád, az Észak-székelyföldi Főkapitányság főkapitánya, Német József kódexmester, Bene Sándor és Dózsa György lovag, a képzés előadói, valamint Bozsik László, a Közép-magyarországi Főkapitányság főkapitánya. A zsűriképzés szigorú elméleti és gyakorlati vizsgával zárult.
A lovagavatási ceremónia, illetve az elismerések átadása szombaton zajlott a Park vendéglőben, ahol  tizenkét lovag részesült elismerésben és kinevezésben. Ugyanakkor a lovagavatási ceremónia részeként – melyet Bágyok Károly, a Lovagrend ceremóniamestere celebrált – 36 új lovagot avattak, 26-an pedig meg­kapták az Étkek bírálója zsűricímet. A Szabadtűzi Lovagrend célja, hogy népszerűsítse és megőrizze a hagyományos magyar gasztronómiát.                 (fer-)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 239
szavazógép
2014-04-15: Közélet - :

A játék szigete

A csoda ott születik, ahol a nyitott emberek vannak, ahol a játék öröm, a jelenlevők pedig néhány óra alatt közösséggé formálódnak – ez történt szombat délelőtt a sepsiszentgyörgyi Pro Waldorf Egyesület által szervezett játszóházban, amit hétről hétre más-más helyszínen tartanak meg.
2014-04-15: Közélet - :

Közmunkával kertészkedtek

Rózsát, idényvirágokat, tuját, gyümölcsfákat ültettek a sepsiszentgyörgyi Református Kollé­gium diákjai, a sepsiillyefalvi LAM alapítvány és részvénytársaság munkatársai, a helyi református egyház munkatársai és az Írisz Ház fogyatékkal élő fiataljai múlt héten a Romániai Református Nyug­díjpénztár Olt utcai székházának udvarán Sepsiszent­györ­gyön.