SílövészetÚjabb német aranyérem

2008. február 14., csütörtök, Sport

A német válogatott nyerte — története során először — a vegyes váltók versenyét a svédországi Östersundban zajló sílövő-világbajnokságon. Másodikként a fehéroroszok, harmadikként pedig az oroszok zártak, míg a címvédő svédeknek ezúttal meg kellett elégedniük a negyedik hellyel.

Majdnem egyperces előnnyel győzött a német csapat kedden a 2x6+2x7.5 km-es vegyes váltó során. A staféta ,,kulcsembere" a még juniorkorú Magdalena Neuner volt, aki Sabrina Buchholz negyedik helyét váltotta vezető pozícióra (Uwe Müssigang ezúttal pihentette frontembereit, Kati Wilhelmet és Andrea Henkelt). Buchholz 22 másodperces hátrányából majd’ egyperces előnyt kovácsolt, s ezt Andreas Birnbacher és Michael Greis meg is őrizte a verseny végéig. 2x6+2x7,5 km-es vegyes váltó: 1. Németország (Sabrina Buchholz, Magdalena Neuner, Andreas Birnbacher, Michael Greis) 1:12:20.5 (0), 2. Fehéroroszország (Ljudmilla Kalincsik, Darja Domracseva, Rusztam Valjullin, Szergej Novikov) 52.6 mp h. (0), 3. Oroszország (Szvetlana Szlepcova, Okszana Neupokojeva, Nyikolaj Kruglov, Dmitrij Jarosenko) 1:02.9 p h. (1).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1757
szavazógép
2008-02-14: Sport - x:

Székely Városok Kupája (Minifoci)

Február 16—17-én a kézdivásárhelyi sportcsarnok ad otthont a Székely Városok Kupája nevet viselő minifocitornának.
2008-02-14: Család - Jártó Kocsis Edit:

Betegen (Holtvágányon)

Bármi történjék velünk életünk folyamán, végül mégis egy legyintéssel és az örök érvényű mondással nyugtázzuk: ,,Semmi baj, csak egészség legyen."