Hírbörze

2008. február 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Vállalkozni óhajtókat segítenek

A sepsiszentgyörgyi inkubátorházat adminisztráló Covimmm Consulting az Európai Unió által finanszírozott Leonardo-program keretében pályázatot nyert a programvezető angol partner, négy magyarországi és két szlovákiai pályázó mellett. A cég képviselői — Varga-Berde Mária és Gáspár Mária — nemrég Budapesten részt vettek a Youngbusiness.net.3 programindító előadásain.

A program célja, hogy a vállalkozni vágyó, harminc év alatti fiatalokat térítésmentesen támogassa a vállalkozás előtti és utáni időszakban, segítse a tréningeken résztvevőket érvényesülni, és vállalkozóvá válni. Esélyt ad a hátrányos helyzetűeknek, romáknak, megváltozott munkaképességű személyeknek, nőknek, pályakezdőknek, munkanélkülieknek. A tréningek témái: vállalkozástudatosság-fejlesztés, üzleti ötlet generálása, üzleti terv készítése, hatékonyságot elősegítő kommunikáció, marketing-, protokollismeretek és szakmai tanácsadás. A tréningek speciális munkamódszerrel, a résztvevőkkel előre egyeztetett időpontban, kis létszámú csoportokban történnek.

Pályázati felkészítők

Sikeresen ért véget az Eurocenter Amőba Oktatási Központ európai uniós pályázati felkészítő képzéssorozata, mely 2007 szeptembere és 2008 februárja között zajlott, és az volt a célja, hogy gyakorlati ismereteket biztosítson pályázatírásban és pályázati menedzsmentben elsősorban civil szervezetek és tanügyi intézmények számára. A projekt fő támogatója az Apáczai Közalapítvány volt. A képzéssorozat öt részből állt különböző célcsoportoknak (civil szervezetek, iskolák, vállalkozók), négy Sepsiszentgyörgyön és egy Kézdivásárhelyen zajlott. Összesen 136 személy vett részt a 264 órát összegző programban. Megvalósításában közreműködtek a magyarországi Regionális Tudáshálózatokért Alapítvány szakemberei is. (Amőba-tájékoztató)

Módosultak a tb-nyomtatványok

A megyei nyugdíjpénztár sajtóközleményben hívja fel a figyelmet, hogy 2008-ban változott a társadalombiztosításban részesülők nyilvántartásának, valamint a befizetésre szolgáló űrlapoknak a szerkezete. Az új formanyomtatványok az országos, illetve a megyei hatóság honlapján érhetők el (www.cnpas.ro, www.nd.ro/cjpcovasna).

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1898
szavazógép
2008-02-20: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Koszovó függetlensége — gazdasági érdekek, szerb veszteségek (Kitekintő)

Koszovó függetlenedésének folyamatában jobbára csak a problémakör politikai vonatkozásai kerültek előtérbe, de a tartomány elszakadása Szerbiától számos gazdasági és tulajdonjogi kérdést is felvet.
2008-02-20: Kultúra - Sylvester Lajos:

Kálváriás zászlósorsok (József Álmos új kötete)

József Álmos a tőle megszokott akkurátussággal és kitartással egy kötetre való képanyagot, okmányokat, levéltári kutatások és élő visszaemlékezések alapján jelentős mennyiségű információt gyűjtött össze a háromszéki országzászló-állításokról 1940—44 között.