Sötétben a roma telep

2008. február 21., csütörtök, Közélet

A 21. században is találni még olyan falusi lakótelepet, ahol nincs villanyvilágítás. Ilyen Kisborosnyón a romatelep. — Nem mintha olyan jó anyagi helyzetben lennénk, hogy megbírnánk a nagy villanyfogyasztást — mondták a romák —, de kérjük, hogy legalább a közvilágítást oldja meg a polgármester, ugyanis mi rá szavaztunk, és ez neki a négy évvel ezelőtti ígérete volt! (Kgy. Z.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2008-02-21: Közélet - x:

Újabb tűz — hasonló ok

Kedd este Kálnokra riasztották a sepsiszentgyörgyi készenléti felügyelőséget. A két kocsival helyszínre siető tűzoltóknak lakásban keletkezett tüzet kellett eloltaniuk, megégett a ház mennyezete, falai, hamuvá vált a berendezés. A tűz okozójaként a szakemberek a gyúlékony anyagokhoz túl közel elhelyezett fűtőalkalmatosságot jelölték meg. Egy nappal korábban a szomszéd faluban, Árkoson hasonló okból, a kéményhez közel hagyott gyúlékony anyagtól gyulladt ki egy ház. (vop)
2008-02-21: Közélet - Farkas Réka:

Külön ünnepelnek? (Sepsiszentgyörgy)

A háromszéki civil szervezetek szövetségére, a CIVEK-re bízná az MPSZ, hogy kiválassza soraiból azt az egyesületet, amelyik vállalná a március 15-i ünnepségek koordinálását, ha nem sikerül közös nevezőre jutnia a két politikai szervezetnek ― az RMDSZ-nek és az MPSZ-nek ― a paritásos alapon történő szervezésről.