SepsiszentgyörgyKülön ünnepelnek?

2008. február 21., csütörtök, Közélet
A háromszéki civil szervezetek szövetségére, a CIVEK-re bízná az MPSZ, hogy kiválassza soraiból azt az egyesületet, amelyik vállalná a március 15-i ünnepségek koordinálását, ha nem sikerül közös nevezőre jutnia a két politikai szervezetnek ― az RMDSZ-nek és az MPSZ-nek ― a paritásos alapon történő szervezésről.

Az MPSZ sepsiszéki szervezete levélben fordult az RMDSZ megyeközponti vezetőségéhez, kérve, hogy együttműködve próbálják politikamentessé tenni az ünnepet. Tóth Birtan Csaba úgy értékelte, a március 15-i megemlékezéseket eddig is igyekeztek távol tartani a politikától, de nem zárkózott el az ötlettől, hogy kulturális, művelődési szerepkört vállaló civil szervezetre bízzák a szervezést. Gazda Zoltán, az MPSZ sepsiszéki elnöke elmondta, bár hivatalos választ nem kaptak, értesültek arról, hogy az RMDSZ a kampánynak kívánja alárendelni a sepsiszentgyörgyi ünnepet, ide érkezik Markó Béla RMDSZ-elnök a még be sem fejezett Lábas Ház avatására, és Albert Álmos polgármester, az RMDSZ területi elnöke is szólni fog az egybegyűltekhez. ,,Szá­munkra nem közömbös, miképp ünnepelünk, és úgy vélem, elvárhatjuk, hogy a magyarság ahhoz a 65 százalékához is szóljanak, amely nem az RMDSZ-re voksolt novemberben" ― hangsúlyozta Gazda, aki elmondta, ha nem sikerül megegyezniük az RMDSZ-szel, fontolóra veszik a külön ünnepség megszervezését.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1447
szavazógép
2008-02-21: Közélet - x:

Sötétben a roma telep

A 21. században is találni még olyan falusi lakótelepet, ahol nincs villanyvilágítás. Ilyen Kisborosnyón a romatelep. — Nem mintha olyan jó anyagi helyzetben lennénk, hogy megbírnánk a nagy villanyfogyasztást — mondták a romák —, de kérjük, hogy legalább a közvilágítást oldja meg a polgármester, ugyanis mi rá szavaztunk, és ez neki a négy évvel ezelőtti ígérete volt! (Kgy. Z.)
2008-02-21: Közélet - x:

Politikamentes Március 15-ét (Kézdivásárhely)

Lévén választási év, a szervezők úgy döntöttek, politikamentes lesz legnagyobb nemzeti ünnepünk, ezért a magyar forradalom és szabadságharc 160. évfordulójára nem hívnak meg egyetlen hazai vagy határon túli politikust sem, a díszvendég és az ünnepi szónok Ráday Mihály városvédő, a Magyar Televízió Unokáink sem fogják látni című műsorának szerkesztője lesz, akinek oroszlánrésze volt abban, hogy sikerült megvásárolni és múzeummá alakítani a páratlan értékű Bogdán-féle fényíró műhelyt. Idén is megszervezik a Zúg Március című szónokversenyt, melynek győztese beszédet mond a Gábor Áron téren. A képzőművészek immár hagyományos ünnepi tárlatának megnyitójára március 9-én kerül sor. (Iochom)