Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újabb Kőrösi Csoma Sándor-szobor Kovásznán

2014. július 22., kedd, Közélet

Kőrösi Csoma Sándor újabb szobrával gazdagodik Kovászna, ezúttal a nevét viselő líceum udvarán állítanak mellszobrot a tibetológusnak.

A tervek szerint októberben kerül sor az avatásra. Az elképzelést múlt heti ülésén a városi tanács is jóváhagyta. A szobor elkészítésének finanszírozására a Pro Csoma Sándor Egyesület pályázott a megyei tanácsnál. A megyeháza tízezer lejes támogatást hagyott jóvá, az alkotás a mikóújfalusi bányából származó kőből készül, a nyersanyagot Nyáguly Vilmos mikóújfalusi polgármester adományozta. A szobor elkészítését Éltes Barna szobrászra bízták. Kovásznán a városi kultúrház előtti téren áll már egy Csoma-szobor, miként szülőfalujában, Csomakőrösön a központban is látható mellszobra.  (bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1137
szavazógép
2014-07-22: Közélet - :

Állásvásár pályakezdőknek

Állásbörzét szervez augusztus 29-én a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal, a rendezvényen  pályakezdő fiatalok és munkaadók találkozását teszik lehetővé – tájékoztatott Kelemen Tibor.
2014-07-22: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Imecsfalvi juliális

Ha van juniális, akkor van juliális is. Ebben az esetben a fogalom Imecsfalva életére utal, szívének lüktetésére, mindennapi eseményeire, és a nyár farkán bekövetkező búcsúra való készülődésre.