Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Erdőfüle ünnepeltEső ellenére is sikeresen

2014. július 22., kedd, Közélet

Kiadós eső sepert végig szombaton Erdőfülén, de a faluünnepet így is megtartották: amit elvert az égi áldás, vasárnap pótolták.
 

Az istentiszteletet követően a templomtól a Csala Kürtje fúvószenekar és a Princess mazsorettcsoport kíséretében vonultak az ünneplők a faluközpontba. A kedvező időnek nem sokáig örvendhettek, mert a lecsapó vihar elől kellett menekíteniük a menekíthetőt. Balázsi Dénes polgármester becslése szerint másfél óra alatt négyzetméterenként hatvan liter csapadék esett. A kultúrházba szorulva sem adták fel: a helybeli Dobó Néptánccsoport, a bardoci Kolumbán Andrea, a baróti MarsHal, a csíkdánfalvi Zsók Levente humorista és a Csillag születik tehetségkutatón feltűnt kézdivásárhelyi László Attila állt színpadra, és söpörte be a megérdemelt tapsot. A sportpálya víz alá került, így elmaradt a kispályás labdarúgótorna, ám a tábortűz – bár meggyújtása kissé nehézkesen ment – már nem.
Az idei falunap igazi különlegessége, az Erdővidék-rekordot jelentő harmincméteres túrós puliszka készítése vasárnapra csúszott. A kora déli órákban fogtak neki: hatalmas üstökben sokáig forrt a víz, a feladatot vállaló tizennyolc asszony és lány óriási fakanalakkal kavarta, majd formázta és töltötte a nem mindennapi ételt. „Sok eső esett, ami miatt folyamatosan ellenőriznünk kellett Gerendnél, Aranyosnál, Fenyőpatakánál és Kuvaszónál is a víz állását, de komolyan sehol sem csurrant át a víz, azaz háborítatlanul ünnepelhetett a falu. Jó volt látni, hogy szervezőink nem adják fel kitűzött céljaikat, s vasárnap is sikerült kicsit megmozgatniuk a falut” – nyilatkozta Balázsi Dénes, Bardoc polgármestere.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1059
szavazógép
2014-07-22: Közélet - Bokor Gábor:

A mosolygós gyermekekért (Jótékonysági akció)

A címbeli mottóval és karitatív céllal szervezik meg július 26-án a Kid Mania-napot, a bevételt a sepsiszentgyörgyi Koldus és Királyfi Sürgősségi Befogadóközpont lakóinak megsegítésére ajánlják fel – tudtuk meg az eseményt kezdeményező vállalkozások képviselőjétől, Molnár Erzsébettől.
2014-07-22: Világfigyelő - :

Hollandia háborús bűnök miatt indított eljárást (Lelőtt maláj utasszállító repülőgép)

Gyilkosság, háborús bűnök és a repülőgép szándékos lelövése ügyében indított vizsgálatot a holland vádhatóság a maláj légitársaság MH 17-es járatának katasztrófája miatt – közölte tegnap egy ügyészségi szóvivő.