Jótékonysági akcióA mosolygós gyermekekért

2014. július 22., kedd, Közélet

A címbeli mottóval és karitatív céllal szervezik meg július 26-án a Kid Mania-napot, a bevételt a sepsiszentgyörgyi Koldus és Királyfi Sürgősségi Befogadóközpont lakóinak megsegítésére ajánlják fel – tudtuk meg az eseményt kezdeményező vállalkozások képviselőjétől, Molnár Erzsébettől.

A jótékonykodás mellett kellemes időtöltést is ígérő programok a polgármesteri hivatal és a Rézkakas vendéglő közötti udvaron zajlanak, 500–800 fős látogatottságra számítanak a szervezők.
A Koldus és Királyfi Gyer­mek­otthon új létesítmény, elsősorban az ott élő több mint húsz gyermek szabadidős tevékenységét szeretnék támogatni. A Kid Mania-napon összegyűlt pénzből a nyár folyamán kirándulásokat, strand- és múzeumlátogatást szerveznének, illetve a gyerekek méretére szabott fehérneműt, cipőt, ágyneműt is kapnak további adakozó szellemű vállalkozók jóvoltából – ecsetelte Molnár Erzsébet. Az eseményen ott lesz a Máltai Szere­tetszolgálat, művészek, színészek és gyermekek, a Batyus Néptánc­együt­tes, zumbacsoportok is vállaltak fellépést, ami nagyon fontos: a támogatott otthon lakói is több műsorszámmal készülnek a rendezvényre, hiszen ez az ő nagy napjuk.
A gyereknap ötletét már több vállalkozás felkarolta, ki pénzzel, nyersanyaggal segít, mások szolgáltatásokkal. Fodrász, szabó is felajánlotta közreműködését, ők lesznek hivatottak felkészíteni a nagy napra az otthon lakóit. A Kid Mania-napon a gyerekeknek is fontos szerep jut, színdarabbal, énekkel, tánccal lépnek fel. A kicsik megsegítésére többen – Módi István, Kisgyörgy Tamás, Páska Tibor, Kónya Attila, Karda Zoltán, Boros Piroska, Henning János – felajánlották alkotásaikat, ezek már megtekinthetők a Rézkakas vendéglőben, később pedig árverésen értékesítik, és a bevételt ugyancsak az otthon lakóinak szánják. A forgatókönyv szerint a Kid Mania-napon ötlejes értékjegyeket lehet vásárolni, ezek fejében jóféle tokány kóstolható, a jegyekkel vásárolhatók meg az otthon lakóinak kézművestermékei, kifesthető gipszfigurák is. A gyerekek számára „mancsfalat” állítanak fel, ezen hagyhatják kézjegyüket, a pannó később az otthon egyik falát díszíti.
Az eredmény függvényében időről időre megismételnék a gyermeknapot, minden alkalommal más-más intézmény megsegítése lenne a cél – fűzte hozzá Molnár Erzsébet.

 

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 781
szavazógép
2014-07-22: Közélet - Kuti János:

Kelemen vezetheti Romániát (A múlt év)

Az az igazság, hogy én a közvélemény-kutatások által befutónak jósolt két elnökjelölt egyikével sem vagyok igazán elégedett.
2014-07-22: Közélet - Hecser László:

Eső ellenére is sikeresen (Erdőfüle ünnepelt)

Kiadós eső sepert végig szombaton Erdőfülén, de a faluünnepet így is megtartották: amit elvert az égi áldás, vasárnap pótolták.