Hírbörze

2008. február 27., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Vidékfejlesztés

A Vidékfejlesztési Operatív Program keretében megjelent három intézkedés munkafüzete. Az élelmiszeripart és az elsődleges faipart támogató alprogram munkafüzete letölthető a www.apdrp.ro oldalról.

A program március 3-án indul, a pályázatokat folyamatosan fogadják. A Mercurius munkatársai elektronikus megkeresésre eligazítást nyújtanak a mercuriusmail@yahoo.com e-mail címen.

Jövőképvita

A felső-háromszéki fiatal közgazdászok munkacsoportja ma 15 órától az Asimcov kézdivásárhelyi székhelyén fókuszcsoportos beszélgetést indít banki szakemberekkel, fejlesztéspolitikai közéleti személyiségekkel a gazdasági jövőképről, a fejlesztések banki finanszírozásának lehetőségeiről és a közgazdászok szakmai érdekképviseletéről. A beszélgetést Dénes István, a Mercurius Gazdaságfejlesztő Szervezet elnöke moderálja, meghívottak: dr. Domokos Ernő, a Sepsiszentgyörgyi BBTE alapító igazgatója, Dénes (Veress) Judit mérnök-közgazdász, a Nemzeti Szabadelvű Kör alapító társelnöke, Elekes Károly, a sepsiszentgyörgyi Romániai Magyar Közgazdász Társaság titkára. Házigazda Bende Róbert közgazdász és Sükösd Ede közgazdász-vállalkozó, a kezdeményező munkacsoport tagjai.

Ipari termékek versenyképessége

A gazdasági és pénzügyminisztérium pályázatot hirdet az ipari termékek versenyképességének növelése érdekében. Az állami költségvetésből származó pénz a feldolgozóiparban hasznosítható: laboratóriumi felszerelések beszerzésére, kutatásfejlesztés során létrehozott új technológiák bevezetésére, minőség-, környezetmenedzsment rendszerek kialakítására, ipari márkák és modellek levédésére külföldön, kiállítási standok berendezésére. Részletes információk az Asimcov székhelyén igényelhetők: Sepsiszentgyörgy, Martinovics utca 2. szám, telefon: 352 425, 318 876.

Kamattámogatás

A Corvinus Zrt. kamattámogatási pályázatai elérhetőek a Covimm Consulting Kft. irodájában. A kiírás kft.-k, illetve egyéni vállalkozói engedéllyel rendelkezők részére szól. Olyan, folyamatban levő hitelekre kérhető kamattámogatás, amelyeknek a hátralevő futamideje meghaladja az egy évet. Érdeklődni, pályázatokat leadni a sepsiszentgyörgyi inkubátorházban lehet.

Kisebb üzletek lehetősége

Ahhoz, hogy a megye kisebb üzletei felvehessék a versenyt a szuper- és hipermarketekkel, lehetőséget kínál a franchise, azaz a névhasználati megállapodás. A 250 négyzetméternél kisebb, de 250—600 és a fölötti üzleteknek is ajánlják az XXL-márkát, melyet március 3-án 15 órai kezdettel mutatnak be Sepsiszentgyörgyön a kereskedelmi és iparkamara Olt utca 17. szám alatti székházában. A bemutatón a helyek száma korlátozott, kamaratagoknak a részvétel kedvezményes. Iratkozni a 0267/351 677-es telefonon, 310 355-ös faxon, a ccicov@ccicov.com e-mailen lehet pénteken 11 óráig.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1902
szavazógép
2008-02-27: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Bevonják az egy- és kétforintosokat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2008. március 1-jén bevonja a készpénzforgalomból az 1 és 2 forintos érméket.
2008-02-27: Világfigyelő - x:

Fontos a nemzetközi jelenlét Koszovóban

Fontos kérdésnek nevezte a folyamatos nemzetközi jelenlétet Koszovóban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nemzeti kisebbségekkel foglalkozó főbiztosa tegnap Budapesten, miután tárgyalt Göncz Kinga külügyminiszterrel.