Idén is magyar lehet Románia legszebb könyve?

2014. szeptember 27., szombat, Magazin

Három magyar vonatkozású kiadvány is bekerült a Románia legszebb könyvei verseny döntőjébe – derült ki a celemaifrumoasecarti.ro oldalon közzétett listából. Az előselejtező során több kategóriában összesen 39 könyvet válogattak be.

A Teljesítményért és Kultúráért Egyesület által a Romániai Szerkesztők Egyesületével közösen meghirdetett vetélkedőben díjra esélyes Dragomán György és Részegh Botond Erőtánc című albuma, a csíkszeredai Bookart Kiadó egyik idei újdonsága, valamint a Kincses Képeskönyv sorozat Marosvásárhelyt bemutató darabja, amelyet Zágoni Balázs és Jánosi Andrea jegyez. A Bookart gondozásában jelent meg Hajdú Farkas-Zoltán Békebeli 1913 című munkája is, amely szintén felkerült a listára, a könyvet a magyarországi Vidák Zsolt grafikus bélyegszerű illusztrációi díszítik.
Tavaly a versenyt magyar könyv nyerte el, Rosta József Munka című saját kiadású műve, amelyet Ti­mo­tei Nădăşan tervezett. Har­madik díjjal tün­tették ki Hajdú Farkas-Zoltán A homályban maradás ösztöne című könyvét (Grafika: Hajdú Krisz­tina és Vidák Zsolt), mely a Bookart Kiadó gondozásában látott napvilágot. A gyermekkönyvek kategóriájában nyert elismerést Balázs Imre József könyve, a Blanka birodalma, melyet Keszeg Ágnes és Sütő Ferenc tervezett és a Koinónia Kiadó jelentetett meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2014-09-27: Magazin - :

Kultúra minden korosztálynak (20. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár)

Több ezer könyv, Kulka János egyéni estje, Szalóki Ági-gyerekkoncert, a Pál utcai fiúk, gyerek- és ifjúsági programok, vetélkedők – csak néhány kiemelt pont az idei Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár kínálatából.
 
2014-09-27: Emlékezet - Vári Attila:

Székelyföld-ars poetica

1989. december 31. Szilveszter este van és a bukaresti főpályaudvaron senki sem tudja, hogy indul-e, s ha igen, akkor mikor, Budapest felé vonat. A Magyar Televíziót tudósítottam az eseményekről, s most hazamennék.