Téli olimpia, doppingHét hónapos eltiltás

2014. október 3., péntek, Sport

Hét hónapra eltiltotta a szocsi téli játékokról doppingvétség miatt lemaradt William Frullani bobost az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI).

A 35 éves sportoló szervezetében a stimulánsok közé tartozó dimetilpentilamine nevű szert mutatták ki február 18-án a szocsi olimpia alatt, emiatt nem is állhatott rajthoz már a versenyeken. A CONI ítélete alapján április 30-a után térhet vissza Frullani, aki mielőtt bobosnak állt volna, országos bajnok volt tíz- és hétpróbában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2014-10-03: Sport - :

Verseny Sepsiszentgyörgyön (Motokrossz)

Bő két év kihagyás után szombaton újra motokrosszversenynek ad otthont Sepsiszentgyörgy. A Sugásfürdő felé vezető út melletti motokrosszpályán megrendezendő viadal a privát Motocross Cup ötödik és egyben idényzáró megmérettetése.
2014-10-03: Magazin - :

Fiaim, csak énekeljetek!

Ki ne ismerné a régiek közül Tompa Mihály gyönyörű versének e szállóigeként fennmaradt, megmaradt sorát? A mai fiatalok is tudják, hogy énekkel, énekléssel sok minden áthidalható, öröm és bánat, keserűség és derű, hit és remény sűríthető bele a dalba, általa felszabadulhatunk, de alá is merülhetünk…