Megóvták a felső-háromszéki előválasztást

2008. március 5., szerda, Közélet

Megóvta a Nemzeti Szabadelvű Kör (NSZK) platform az RMDSZ felső-háromszéki szervezetének megyei tanácstagokat rangsoroló ülésének eredményeit. A platform elnöke, Dénes István és a felső-háromszéki elnök, Már Árpád Attila által aláírt sajtónyilatkozatból kiderül, kifogásolják, hogy a február 28-án megtartott kézdivásárhelyi küldöttgyűlésen nem tartották be az SZKT által elfogadott jelölési határozatot.

Az RMDSZ előválasztásokat szabályozó határozata szerint a jelentkezés határideje után huszonnégy nappal lehet megszervezni az elektoros jelölőgyűlést vagy az állóurnás szavazást. Felső-Háromszéken február 14-ig jelentkezhettek a különböző tisztségekre, és alig két hét múlva megtartották a rangsoroló ülést. Az NSZK vezetői úgy értékelik, ,,régi, betokosodott gárda" képviselői nyertek helyet a listán, és ,,egyértelművé vált, hogy a felső-háromszéki RMDSZ jelenlegi vezetősége és a szavazóküldöttek kimondottan zárt körű, igen kis érdekcsoportokat képviselnek az RMDSZ-en belül, teljesen elszakadva a mandátumukat adó polgároktól". Elsősorban azt kifogásolják, hogy jelöltjeik, ,,jóindulatú, fiatal közgazdászok" nem kaptak helyet a megyét vezető testületben, és nem fogadják el a ,,szabálytalan előválasztást és ennek eredményeit". Óvást iktattak be az RMDSZ felső-háromszéki szervezeténél, és kifogásaikat eljuttatták a bukaresti és kolozsvári elnökséghez is. Kérik, hogy az RMDSZ megyei jelöltjeit is állóurnás előválasztásokon rangsorolják, és ezt a szavazást halasszák március 29-re.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1445
szavazógép
2008-03-05: Közélet - Iochom István:

Rangsorolták a megyei tanácstag-jelölteket (Az RMDSZ kézdiszéki küldöttgyűlése)

Február 28-án a Vigadóban tartották az RMDSZ felső-háromszéki szervezetének küldöttgyűlését, melyen Kézdiszék minden települése képviseltette magát, 127 küldött volt jelen, ami rekordnak számít.
2008-03-05: Közélet - x:

Nem széki elnökként méretkezem meg (Visszajelzés)

Mivel a 2008. február 20-i Háromszékben megjelent, rám is vonatkozó cikk az RMDSZ-fóbiában szenvedők közt félreértést generált, pontosítás végett szükségesnek tartom az alábbiakat köztudomásra hozni: