Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Minden napra ezer ölelés

2014. december 13., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Ne mondja senki, hogy sosem fárad el. Hogy a fiatalság nem irigyli néha az idős kort, a kávészürcsölés helyett a laza teázást; a kinti havazás mellett benn lágyan perzselő kandalló zümmögését. Nem állhat az élet mindig égető, fátyolos nyári délutánokból, sem őszre hajló, aranyszélű, de még zöld falevelek hullásából.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Előbb-utóbb beköszönt a tél. Vastag kabátunk prémje nyakunkat súrolja, mint égető csókok a szanaszét hagyott magányban. Meg­ha­sad az ég, és vászontarisznyából hull alá ezernyi csinosra fagylalt víztömeg. Apró csipkéi a hulló pihéknek lágyan olvadnak szét a markunkban, miközben fűszeresre érlelt forralt bort szürcsölünk a karácsonyi vásárban.
Ezer apró csillag gyúl meg szívünkben, miközben az adventi koszorú első gyertyájába lehelünk karácsonyi szikrát. Körülra­jongjuk az adventi koszorút, és néha gyermekkort idézően – míg senki sem lát – lecsípünk egy kisebb fenyőtűt az éktelenkedőkből, és a láng fölé tartjuk, hadd ropogjon, sercegjen, vegyüljön az illat a karamellizálódó kalácséval.
Lágyan nézünk szeretteinkre, szívünk-lelkünk örül a jól kiérdemelt nyugalomnak. Néhol felüti ugyan fejét a családi viszály vagy a barátok közötti összetűzés, de karácsonykor a legédesebb a kézfogás, az ölelés és a közös vacsora – tudván ezt, nem hagyhatjuk magunkat haragban.
Békésen hátradőlünk kedvenc fotelünkben, bevackoljuk magunkat pelyhesen simuló takarónk alá, és együtt nevetünk az élet harmóniáján, figyelve, hogyan csillognak a szaloncukrok a fán.
Nem kell ennél több. Nem kell Kanári-sziget, nem kellenek koktélok, reggelig nyúló, őrült éneklések. Csak lángoló, forralt boros mámor, összebújós fahéjillat, végkimerülésig koptatott karácsonyi családi filmek. És minden napra ezer ölelés.
Ürmösi Júlia Eszter

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1090
szavazógép
2014-12-13: Kovakő - diákmelléklet - :

Örökifjú cserkészet

A cserkészetben látom egyetlen módját annak, hogy a mai ifjúságot természet-, Isten-, haza-, nemzet- és embertársszeretetre neveljük egyszerre – vélekedik Gaál Sándor, a Romániai Magyar Cserkés­zszövetség tiszteletbeli elnöke.
2014-12-13: Kovakő - diákmelléklet - :

Ifjúság, média, találkozás

Első alkalommal idén februárban zajlott az Ifjúsági Médiások Erdélyi Találkozója Sepsi­szentgyörgyön, a jó hangulatú hétvége élményeitől feltöltődve az EMI csapata már akkor azon törte a fejét, miként lehetne újabb alkalmat keríteni a találkozásra, együttlétre.