Az utca hangja

2015. március 6., péntek, Nyílttér

BOLDIZSÁR BÉLA, Bélafalva. Felháborító Kelemen Hunor sepsiszentgyörgyi nyilatkozata. Azt gondoltam az utóbbi időben, hogy Antal Árpádunk kiáll azokért az elvekért, amelyeket annyit hangoztat, vagy megyeitanács-elnökünk, aki itt él közöttünk, helyreteszi az RMDSZ-elnököt, aki még Háromszéken sem tud az emberek nyelvén beszélni!

Van, akit egy hosszabb magyarországi tartózkodás után alig lehet érteni, Kelemen Hunor pedig a bukaresti nyelvjárás hatását mutatta be. Még menyi időnek kell eltelnie, hogy észrevegyük: ezek az emberek nem a mi érdekeinket szolgálják! Az élet hovatovább mindenütt nehezebb. Gyermekeink elmennek, családomból mind a hat külföldön keresi kenyerét, hiába végeztek négyen egyetemet, idehaza nem tudtak boldogulni. Szülőként csak keserűséget érzek, miközben az RMDSZ ünnepel. Meddig állítják, hogy magyar demokrata szövetség? Kivel szövetség? Hol demokrata? Huszonöt éve talpnyalással és baráti körük megélhetésével vannak elfoglalva, nem a hétköznapi emberek gondjainak megoldásával! Ébredni kéne már, ne teljen el még huszonöt év, hogy autonómiát kaphassanak, akik még élnek, mert ezek – Johannis államfővel az élen, akinek nincs magyarkérdés –  még néhány évre behálózzák magukat a politika ördögkerekébe, és kacagnak a markukba. Azt csinálnak, amit akarnak, mert nem állunk a sarkunkra, és hagyjuk, hogy orrunknál fogva vezessenek. Legyen elég!
VERESS PÁL, Sepsiszentgyörgy. Nagy változáson ment át az egyik Csíki negyedi üzlet: a kínai boltot megvásárolta a Zoemia kereskedelmi társaság. A polcok tele mindenféle áruval, és szívesen járnak be a vevők is. Reggel a gyermekek iskolába menet friss péksüteményeket vesznek, és a húsneműért sem kell már a központba menni, mert eddig bizony nem volt vonzó a hentespult. A személyzet is más, sokkal udvariasabb, és tisztaság van. Kívánjuk, hogy ez így is maradjon!
TORRÓ MAGDOLNA, Páké. A 96 éves Kelemen György papolci lakos február elején a kovásznai szívkórházba került, ahol igen tisztességesen és becsületesen ellátták. Dr. Tatár Márta kezelte odaadással, a személyzet pedig naponta ötször felvitte a szobájába az ételt, hogy az idős bácsinak ne kelljen a harmadik emeletről az étterembe lejárnia. Megnyugtató volt őt jó kezekben tudni, kívánok az egész munkaközösségnek továbbra is erőt, egészséget, türelmet betegeikhez.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2073
szavazógép
2015-03-06: Magazin - :

Kik a világ leggazdagabb emberei?

Megőrizte vezető helyét Bill Gates a világ leggazdagabb embereinek a Forbes magazin által hétfőn közzétett listáján. Vagyonát 79,2 milliárd dollárra becsülték. Az amerikai üzletember egy év alatt 3,2 milliárd dollárral lett gazdagabb – annak ellenére is, hogy tavaly novemberben 1,5 milliárd dollárt adományozott feleségével közös alapítványa, a The Bill & Melinda Gates Foundation részére. Az elmúlt 21 évben tizenhatszor szerepelt az évente kiadott lista élén.
2015-03-06: Nyílttér - :

Élő könyvtár a sokszínűségért

Több mint száz olvasó kölcsönözött élő könyvet a HITI önkéntesközpont által szervezett Élő könyvtár rendezvényen a sepsiszentgyörgyi Tein teaházban. A látogatók érdekes beszélgetések során győzhették le előítéleteiket, a „könyvek” között volt drogfogyasztó, vak szakács, kerekes székes sportoló és küzdősportedző is.