Élő könyvtár a sokszínűségért

2015. március 6., péntek, Nyílttér

Több mint száz olvasó kölcsönözött élő könyvet a HITI önkéntesközpont által szervezett Élő könyvtár rendezvényen a sepsiszentgyörgyi Tein teaházban. A látogatók érdekes beszélgetések során győzhették le előítéleteiket, a „könyvek” között volt drogfogyasztó, vak szakács, kerekes székes sportoló és küzdősportedző is.

A szervezők arra próbálták így felhívni a figyelmet, hogy az emberek nem egyformák, de a különbségek akár össze is köthetik őket. Az Élő könyvtár célja a sokszínűség, a másság elfogadtatása, mert ezeket sokszor nem erőforrásként értékelik, hanem előítéleteket, címkézést szülnek, melyek végül diszkriminációhoz és társadalmi kirekesztéshez vezetnek.
A rendezvény a No Hate Speech elnevezésű gyűlöletbeszéd-ellenes mozgalom részeként valósult meg, melyet a kolozsvári önkéntesközpont koordinált.

Grüman Éva Orsolya
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2286
szavazógép
2015-03-06: Nyílttér - :

Az utca hangja

BOLDIZSÁR BÉLA, Bélafalva. Felháborító Kelemen Hunor sepsiszentgyörgyi nyilatkozata. Azt gondoltam az utóbbi időben, hogy Antal Árpádunk kiáll azokért az elvekért, amelyeket annyit hangoztat, vagy megyeitanács-elnökünk, aki itt él közöttünk, helyreteszi az RMDSZ-elnököt, aki még Háromszéken sem tud az emberek nyelvén beszélni!
2015-03-06: Nyílttér - :

Az egészségesebb jövőért

Hét ország képviseletében harmincnál több fiatal vett részt azon a képzésen, amelyet a Háromszéki Ifjúsági Tanács (Hárit) szervezett Sepsi­szent­györ­gyön. Az A-HA: Ac­tive Healthy Attitude (egész­séges aktív magatartás) elnevezésű rendezvényre ifjúsági munkások érkeztek Tö­rökországból, Gö­rög­országból, Litvá­niá­ból, Bulgáriából, Olasz­országból, Szlovákiából és Romániából.