Szépmezői agráripari parkA megvalósulás küszöbén

2008. március 19., szerda, Közélet

Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a Kovászna Megyei Tanács és a magyarországi Mórakert Termelő Értékesítő Szövetkezet képviselői után tegnap az ENSZ gazdaságfejlesztési programjának koordinátora is aláírta a szépmezői agráripari park létrehozásáról szóló partnerségi szerződést.

Április elején a németországi GTZ tanácsadói cég is aláírja a dokumentumot. A Mó­rakert képviselői várhatóan hónap végén jönnek Sepsiszentgyörgyre a környékbeli kistermelőket tömörítő szövetkezet létrehozása végett.

Amint arról beszámoltunk, a szövetkezet és az agráripari park elsősorban a kistermelőknek szól, tőlük gyűjtenék be a burgonyát, zöldséget, megfelelő tárolás és csomagolás után pedig értékesítenék azt. Így tulajdonképpen piacot biztosítanának a helyben termelt zöldségnek, burgonyának.

Jan Sorensen, az ENSZ gazdaságfejlesztési programjának romániai koordinátora tegnap elmondta: az agráripari park országos szinten is modell lehet. Vajda Lajos, a megyei tanács alelnöke hozzátette: a beruházás része a Sepsiszentgyörgy körüli fejlesztési pólus kialakítására vonatkozó koncepciónak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4105
szavazógép
2008-03-19: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Vállalkozásfejlesztési központ
Az Asimcov és a Covimm Consulting Kft. a Corvinus Támogatásközvetítő Zrt. Vállalkozásfejlesztési Központja lett (VFK), miután megnyerte az erre kiírt pályázatot. Március 24-ig kamattámogatás, illetve az EU-pályázati kiírásban megjelölt önrész támogatására fogadnak igényléseket. Az előminősítés után a pályázatokat március 30-ig továbbítják a Corvinus Zrt.-hez.
2008-03-19: Közélet - Hecser László:

Az első erdővidéki szervezet (Magyar Polgári Párt)

Erdővidéken szombaton alakult meg a Magyar Polgári Párt első szervezete Bölönben. A polgári és keresztény értékrendre építő párt alapvető célkitűzéseinek ismertetését követően a helyiek fogalmazták meg gondolataikat.