Hírbörze

2008. március 19., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Vállalkozásfejlesztési központ

Az Asimcov és a Covimm Consulting Kft. a Corvinus Támogatásközvetítő Zrt. Vállalkozásfejlesztési Központja lett (VFK), miután megnyerte az erre kiírt pályázatot. Március 24-ig kamattámogatás, illetve az EU-pályázati kiírásban megjelölt önrész támogatására fogadnak igényléseket. Az előminősítés után a pályázatokat március 30-ig továbbítják a Corvinus Zrt.-hez.

Klubtalálkozó

Március 20-án, csütörtökön 17 órától Sepsiszentgyörgyön az inkubátorház konferenciatermében klubtalálkozót tartanak: pályázati lehetőségek a Regionális Operatív Programok keretében mikrovállalkozások részére. Újdonság, hogy március 14-től bővült a célcsoportok tevékenységi területe. Meghívott Hoffmann Csaba, a fejlesztési ügynökség területi irodájának vezetője.

Nemzetközi kiállítás

A Román Kereskedelemfejlesztési Központ által támogatott külföldi kiállításokra jelentkezni lehet az inkubátorházban a Covimm Consulting Kft. irodájában. Telefon: 0367/620 144.

Beruházási konferencia és kiállítás

Még lehet jelentkezni a Sepsiszentgyörgyön az új sportcsarnokban március 27—29-én tartandó 3 Invest konferenciára és kiállításra. A megyei tanács, a sepsiszentgyörgyi helyi tanács és az Asimcov vállalkozói szövetség szervezésében zajló rendezvény Székelyföld értékeiről és ezekkel összefüggő esélyeiről szól. Bemutatják a hazai és külföldi cégeknek, vállalkozóknak a megye fejlesztési irányait, ismertetik a konkrét lehetőségeket, a kiírt és kiírandó pályázatokat, tendereket.

Pedagógusképzések

Közel kétszáz pedagógus vesz részt Háromszéken továbbképző tanfolyamokon. A Kovászna Megyei Pedagógusok Szövetsége egy nyertes Apáczai-pályázat keretében bízta meg az Amőba Oktatási Központot a képzések megszervezésével és lebonyolításával. Így a nyelvi és informatikai tanfolyamok Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Baróton zajlanak tanárok, tanítók és iskolai személyzet számára. A sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakkö­zépiskola keretében német és angol nyelvi felkészítők vannak folyamatban, a Felső-háromszéki Pedagógusok Szövetsége pedig tagjainak az Amőba Alapítvánnyal közösen önerőből angolnyelv- és informatikai képzéseket szervezett.

Felkészítő strukturális alapokra

Sikeresen véget ért az Eurocenter Amőba Oktatási Központ európai uniós pályázati felkészítő képzéssorozata. A 2007 szeptemberében indult több hónapos projekt célja a pályázatírásban és pályázati menedzsmentben szükséges gyakorlati ismeretek biztosítása volt, elsősorban civil szervezetek és tanügyi intézmények számára. A projekt fő támogatója az Apáczai Közalapítvány, a felkészítőkön összesen 136 személy vett részt. ,,Bármilyen nehéz is uniós pályázatokat készíteni, mégis meg kell próbálnunk, hogy fejleszteni tudjuk iskolánk felszerelését, és könnyebbé tegyük tanulóink számára az ismeretek elsajátítását. Sőt, arra is van lehetőség, hogy külföldi tanulmányútra vigyük őket" — fogalmazta meg sommásan az egyik elemi iskola igazgatója. A projekt megvalósításában részt vettek a magyarországi Regionális Tudáshálózatokért Alapítvány szakemberei is.

Versenyfeltételek

Március 26-án, szerdán 10.30 órától a kereskedelmi kamara sepsiszentgyörgyi székházában a hazai versenyhivatal területi kirendeltségének képviselői tartanak szemináriumot, melyen ismertetik a vállalkozókkal a belföldi és az uniós versenyfeltételeket.

Bazaltkavics kerestetik

A vidombáki repülőtér építéséhez nagy mennyiségű bazaltkavicsot keresnek. A nyolcvanezer köbméter építőanyagot tíz hónap alatt kell leszállítani. Az építő partnerségben is érdekelt. További információk a megyei kereskedelmi és iparkamaránál, Sepsiszentgyörgyön, az Olt utca 17. szám alatt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2295
szavazógép
2008-03-19: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hét gázszállító fogna össze (Energia)

A konferencia résztvevői ― érdeklődő projektindítás
A NETS- (New Europe Transmission System ― Új Európai Szállító Rendszer) kezdeményezésről tanácskoztak az érintett vállalatok a Bukarestben 13―14-én szervezett projektindító találkozójukon.
2008-03-19: Közélet - Farcádi Botond:

A megvalósulás küszöbén (Szépmezői agráripari park)

Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a Kovászna Megyei Tanács és a magyarországi Mórakert Termelő Értékesítő Szövetkezet képviselői után tegnap az ENSZ gazdaságfejlesztési programjának koordinátora is aláírta a szépmezői agráripari park létrehozásáról szóló partnerségi szerződést.