Az Erdélyi Magyar Közművelődés Napja

2008. március 22., szombat, Közélet

Idéntől április 12-ét az Erdélyi Magyar Közművelődés Napjává nyilvánította az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) — áll a szervezet körlevelében.

A kezdeményezés belső indíttatású, a nagy múltú közintézmény alapításának napjára időzítették. Az EMKE elsődleges feladatának mindig is a ,,közértelmesség" fejlesztését tartotta, most is kötelességének érzi felvállalni az új körülmények kihívásait. ,,Az Európai Unióhoz való csatlakozásunk a kultúra doméniumában is új fejezetet nyitott, fontosnak és szükségszerűnek látszik tehát, hogy e téren is versenyképesek legyünk" — olvasható a közleményben, melyben az EMKE felhívja az erdélyi magyar művelődési intézményeket, szervezeteket, minél több rendezvénnyel tegyék emlékezetessé az Erdélyi Magyar Közművelődés Napját, ,,hogy ez a sajátságos és specifikusan erdélyi ünnepi alkalom méltó helyet kapjon a köztudatban". (vop)

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1785
szavazógép
2008-03-22: Közélet - Fekete Réka:

Szerteágazó diakóniai szolgálat

Háromszék településeinek egyharmadában gondoznak idős betegeket, nappali felügyeletet és munkaterápiás központot működtetnek hátrányos helyzetű fiatalok számára, létrehozták a megye első védett műhelyét, melyben fogyatékkal élőket foglalkoztatnak.
2008-03-22: Közélet - x:

Éder Enikő a döntőben

A Szörényi Levente—Bródy János szerzőpáros negyedszázada bemutatott rockoperája Sarolt szerepére pályázik a sok száz versenyző közül a döntőbe jutott kézdivásárhelyi származású temesvári színésznő, Éder Enikő.