Az MPP nem aggódikNe féljünk kitűzni a székely zászlót

2015. május 22., péntek, Belföld

Nem oldja meg a székely zászló kérdését a parlament által múlt héten megszavazott zászlótörvény, de azon elv alapján, mely szerint: amit jogszabály nem tilt, azt szabad, nekünk nem kell félnünk a lobogó kitűzésétől – fogalmazta meg az MPP álláspontját Kulcsár-Terza József, az alakulat Kovászna megyei szervezetének elnöke.
 

Gyenge a bukaresti magyar képviseletünk, az RMDSZ példát vehetne Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől, aki legutóbb az Európai Parlament ülésén védte a magyar érdeket. Európa legyen az európaiaké, Magyarország a magyaroké; és a sort folytathatnánk: Székelyföld legyen a székelyeké – fejtette ki Kulcsár-Terza József.
Az MPP politikusa úgy látja, fölösleges viták folynak a zászlótörvény körül. Ő maga nem ért egyet egyes RMDSZ-es politikusokkal – például Márton Árpád képviselővel –, akik azt állítják, a jogszabály részben megoldja a székely zászló problémáját, de például Izsák Balázs SZNT-elnök aggodalmait sem osztja, úgy véli, a jogszabály nem a székely zászló ellen irányul. Szerinte is gond, hogy a zászlótervet Bukarestben kell jóváhagyni, de akárcsak a himnuszperben született bírósági ítélet indoklásában, ez esetben is érvényes az elv, mely szerint mindent szabad, amit a törvény nem tilt. Ezért Kulcsár-Terza József arra buzdít minden önkormányzati vezetőt, tűzzék ki a székely zászlót, ne féljenek.
A kérdés jogi szabályozása végett egyébként az MPP ki akar dolgozni egy törvénytervezetet a regionális szimbólumok használatáról, ezt partnereik, az RMDSZ segítségével a parlament elé terjesztik – közölte a polgáriak megyei elnöke.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1785
szavazógép
2015-05-22: Közélet - Hecser László:

A jó ízlés érvényesüljön, ne a giccs (Műemlékvédelemről Olaszteleken)

Az olaszteleki Daniel-kastélyban tartott kastélytörténeti kiállítást, illetve vetítéssel egybekötött előadást az épített örökséget kiemelt témaként kezelő eseményként hirdették, ám annál többé, igazi műemlékvédelmi ötletbörzévé alakult. A felszólalók – köztük városi főépítész, dizájner és polgármester – szerint egyrészt az esetenként több száz esztendős épületek tulajdonosait kell ráébreszteni, milyen érték birtokában vannak, másrészt tenni kell azért, hogy az önkormányzatok törvényes keretet és pénzt biztosíthassanak a műemlékek megőrzésére.
 
2015-05-22: Belföld - :

Két táborban emlékeznek

Az RMDSZ az MPP-vel, az EMNT az SZNT-vel szervez megemlékezést Maros­vásárhelyen a trianoni döntés évfordulóján.