Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LakberendezésMilyen legyen az előszoba?

2008. március 27., csütörtök, Család
2.

Az előszoba sokszor a lakás legmostohább része, pedig ha úgy vesszük, ez a helyiség otthonunk legfontosabb pillére: itt ér bennünket az első benyomás, és távozáskor is itt pillantunk utoljára a tükörbe. Hogyan rendezzük be ezt a gyakran alábecsült helyiséget?

Tanácsok tároláshoz

Szokás kérdése, hogy ki milyen tárolót helyez az előszobába: van, akinek minden vágya az esernyőtartó, míg mások a kalaptartót nem tudják nélkülözni. Általános szabály azonban, hogy az előszoba ne legyen zsúfolt. Az esernyőtartót mindenesetre meg kell gondolni: ez száraz esernyővel ugyan jól mutat, a vizes ernyőnek viszont a fürdőkádban a helye. Ha ugyanis nedvesen tesszük a helyére, a tárolóban vagy a burkolaton találkozhatunk a nagy vizes pacákkal. A kalaptartó szintén érdekes eleme az előszobának: a többség ezen táskát, kesztyűt és sálat tart. A kislakásokban az előtér jellegzetes bútora még a beépített szekrény, mivel mindenki a legkevésbé hasznos helyen próbálja elhelyezni a szükséges tárolókat. Arra azonban ügyelni kell, az előszoba szélessége a szekrények miatt ne csökkenjen 90 centiméter alá, hogy a közlekedő tér megmaradhasson.

Le a cipőkkel!

A cipők tárolása különösen kényes kérdés: az emberek egy része rigolyás arra, hogy a lakásban levegyék a cipőt, a másik fele engedélyezi a cipőben való közlekedést a belsőbb terekben is. Ha a cipőt leveszik, a tárolást mindenképpen meg kell oldani: akár gardróbban, akár sima szekrényben. Az előterekben semmi esetre sem heverhet az egész éves cipőkollekció: az alkalmi, ritkán hordott cipellőket rakjuk más helyiségbe. Nyáron ne tartsunk az előszobában csizmát, télen pedig pakoljuk el a szandált. Ezeket a cipőket szellős helyen, újságpapírral kitömve helyezhetjük például beépített szekrény aljába, cipősdobozokba. (hvg.hu)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1100
szavazógép
2008-03-27: Család - Bernád Ilona:

Fűszernövények (Gyógyítónk a természet)

,,Mostanában olyan kellemesen érzem magamat, mert rendszeresen eszem egy kis tormagyökeret. Van a kertemben. Léteznek tormakapszulák is, amelyek nagyon használnak allergia, szénaláz ellen. Ajánlják, hogy reggelente vegyenek be tormakapszulákat.
2008-03-27: Sport - Tibodi Ferenc:

Elkészültek a csapatok (Kosárlabda, gálamérkőzés)

A szurkolók szavazatai, a sajtó képviselői és az edzők javaslatai alapján a Román Kosárlabda-szövetség összeállította a vasárnapi női gálamérkőzés (all star game) csapatait.