Színházi programok Magyarországon

2008. március 27., csütörtök, Világfigyelő

A Színházi Világnapot ünnepelve nyilvános próbákkal, beszélgetésekkel, szakmai programokkal várják az érdeklődőket ma a budapesti és vidéki teátrumok. Az előadások előtt hagyományosan felolvassák az ünnep üzenetét.

A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a színházművészet, tágabb értelemben a kultúra fontosságára, tisztelegjenek a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérjék a közönség szeretetét és támogatását. Változatos programokkal készül a színházi világnapra az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. A Bajor Gizi Szí­nészmúzeumban rendhagyó irodalomórát tart középiskolásoknak Jordán Tamás, a Nemzeti Színház igazgatója. Idén a Színházi Világnapon rendezik meg a Magyar Drámaíró Versenyt is a Budapesti Kamaraszínház Tivoli Színházában. A Magyar Színházi Portál a világnapon számol be éves eredményeiről és terveiről. Ezen a napon több, a portálhoz kapcsolható, de független projekt is újára indul, többek között a Gyermekszínházi Portál és a Foto.szinhaz.hu fényképadatbázis.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2008-03-27: Világfigyelő - x:

Clinton elismerte: hibázott egy beszédében

Hillary Clinton elismerte: hibázott egy beszédében, amikor azt mondta, hogy 1996-ban amerikai first ladyként ellenséges erők fegyvertüzében szállt le repülőgépével a boszniai Tuzlában.
2008-03-27: Világfigyelő - x:

Olimpiai szégyen

Olimpiai szégyent emleget Peking kapcsán a tegnapi The Washington Post, amely szerint a nyári játékok az elnyomás kirakatává válhatnak. Az idei pekingi olimpia nem azt fogja megmutatni a világnak, hogy Kína felemelkedőben levő világhatalom kirobbanó gazdasággal és gyorsan korszerűsödő társadalommal.