Olimpiai szégyen

2008. március 27., csütörtök, Világfigyelő

Olimpiai szégyent emleget Peking kapcsán a tegnapi The Washington Post, amely szerint a nyári játékok az elnyomás kirakatává válhatnak. Az idei pekingi olimpia nem azt fogja megmutatni a világnak, hogy Kína felemelkedőben levő világhatalom kirobbanó gazdasággal és gyorsan korszerűsödő társadalommal.

Az olimpiai játékok ehelyett azt mutatják majd meg, hogy Kína nem tudott kitörni a rendőrállamiságból: erőszakos elnyomás, cenzúra és politikai üldözés zajlik az országban ― olvasható a tekintélyes amerikai liberális napilap szerkesztőségi cikkében. * Kína nem hagyja, hogy a Pekingben megrendezendő 2008-as nyári olimpia politikai üggyé váljék ― jelentette ki tegnap Hszi Csin-ping kínai alelnök. A politikus hangoztatta: biztos abban, hogy Peking képes lesz magabiztosan megrendezni az olimpiát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2008-03-27: Világfigyelő - x:

Színházi programok Magyarországon

A Színházi Világnapot ünnepelve nyilvános próbákkal, beszélgetésekkel, szakmai programokkal várják az érdeklődőket ma a budapesti és vidéki teátrumok. Az előadások előtt hagyományosan felolvassák az ünnep üzenetét.
2008-03-27: Világfigyelő - x:

Magyarországi szívátültetés

Jól van az első magyarországi szívátültetett csecsemő, a tizenegy hónapos kislány várhatóan három hét múlva elhagyhatja a kórházat ― közölték tegnap az Országos Kardiológiai Inté­zetben.