Tanfolyam a biodiverzitásról

2007. június 26., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági minisztérium vidékfejlesztési igazgatósága átfogó, környezetvédelmi és tájjellegmegőrző felkészítőt tart, amelyen a háromszéki gazdálkodók is ingyenesen vehetnek részt július 9—13. között.

Az InWent német konzorcium szakemberei a Sapard-program keretében nyerték el a jogot arra, hogy lebonyolítsák a három modulból álló tanfolyamot, Háromszéken a biodiverzitás (növény-, illetve állatfajták, valamint azok élőhelye) megőrzését szolgáló módszerekről és az ehhez szükséges pénz megszerzéséről lesz szó. Az előadásokat az árkosi konferencia-központban tartják, de lesznek gyakorlati bemutatók is. Amint az igazgatóságtól megtudtuk, eddig huszonhét gazdálkodó jelezte részvételét, de még fogadnak jelentkezőket a 351 838-as igazgatósági telefonon, illetve a bioegyesületnél.
Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 45
szavazógép
2007-06-26: Gazdakör - Incze Péter:

Kettős öröm Kilyénben

A kiállítás szépe és gazdája — Riska és Török Mihály
A 10 órára tervezett szombati állatkiállítás megkezdése előtt sűrű fekete felhők gyülekeztek Kilyén egén, és nemsokára hatalmas szél kíséretében megeredtek az ég csatornái.
2007-06-26: Gazdakör - x:

Hírlugas

A kombájn mellől viszik a búzát
Magyarországon majdmindenhol megkezdődött a búza aratása. Ilyen korai kezdésre még az idősebbek sem emlékeznek. A szokatlanul korai melegben besült a növény, hektáronként 3—4 tonna körüli a termésátlag. Értékesítési gond nincs, Tolna megyében például a tábláról 34 000 forintért viszik el a felvásárlók a terményt, míg tavaly 22 000-et adtak érte.