Sziget 2007

2007. június 27., szerda, Magazin

A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical koncertváltozat kezdődik a Sziget 2007 programsorozata a ,,nulladik" napon, az LGT zenekar fellépése előtt.

Az összegzés szerint augusztus 7-én este hat órakor kezdődik a musical, amelynek előadásában neves művészek működnek közre. A korábban több helyen, a Vígszínházban például csaknem tíz évig játszott darab koncertverziójában mások mellett Novák Péter, Lovasi András és Bíró Eszter előadóművész is énekel. A zenekarban játszik Borlai Gergő és Sipeki Zoltán. A Déry Tibor kisregénye alapján született rockmusical koncertváltozata utoljára öt éve, az LGT fesztiválon került színpadra. Az előadást este hét órától az LGT háromórás koncertje követi.

A jubileumi, tizenötödik Szigetfesztiválon a Hajógyári-szigeten augusztus 8—15. között koncertet ad mások mellett az amerikai Killers rockegyüttes, a brit Chemical Brothers, a Faithless zenekar, Pink, a Nine Inch Nails, Goldie, a Madness együttes, a The Good The Bad and The Queen nevű formáció, valamint a világhírű énekesnő, Sinéad O’Connor.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4392
szavazógép
2007-06-27: Magazin - x:

Fényünnep és Jurtatalálkozó

Hatvan jurtát állítottak fel a hét végén az óbudai Hajógyári-szigeten. Az ázsiai ősi kultúrát bemutató rendezvényen lovas íjászok, kaszkadőrök, solymászok mutatták be tudásukat.
2007-06-27: Magazin - x:

Eltűnt egy tó Chilében

Eltűnt egy tó Chilében; a tíz futballpályányi állóvíz alatt valószínűleg megnyílt a föld. A Patagóniában eltűnt öthektáros tavat egykor olvadó gleccserek vize táplálta. „Márciusban semmi gyanúsat nem észleltünk. Májusban megint jártunk a környéken, és a tónak hűlt helyét találtuk. Néhány jégdarab és egy hatalmas rés maradt csak utána a kiszáradt mederben" — mondta a dél-amerikai ország erdészeti hatóságának illetékese. Az egyik elmélet szerint a vidéket földrengés rázhatta meg, aminek következtében szétnyílt a tófenék, és a víz elfolyt a hasadékban.