Fényünnep és Jurtatalálkozó

2007. június 27., szerda, Magazin
Hatvan jurtát állítottak fel a hét végén az óbudai Hajógyári-szigeten. Az ázsiai ősi kultúrát bemutató rendezvényen lovas íjászok, kaszkadőrök, solymászok mutatták be tudásukat.

A III. Magyar Fényünnep és Jurtatalálkozón a látogatók megismerkedhettek az ősi magyar ételekkel, szokásokkal és hagyományokkal is. A rendezvényen a legjobb magyarországi és határon túli lovasok, valamint Európa leghíresebb pónifogathajtói mutatták be kivételes tudásukat. Szombaton a Budapesti Lovas Juniálison került sor a Menthy Árpád Emlékversenyre, az Arany Nyíl Nemzetközi Íjászverseny döntőjére, a karcagi csikósok, valamint a viking harcosok produkciójára. Felvonultak a Pusztai Rókák és a Nap Párducai is — ők az íjászat és a solymászat művészei. Vasárnap került sor a díj- és dámalovaglásra, a csikósbemutatóra, különleges lófajták felvonultatására, kaszkadőrök mutatták be a huszártornát és trükklovaglást is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4392
szavazógép
2007-06-27: Magazin - x:

A Kárpát Expressz nyári menetrendje

Dobos Menyhért, a Magyar Televízió közéleti igazgatója a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének szovátai közgyűlésén jelentette be, hogy az MTV határon túli hírműsora, a Kárpát Expressz nyáron is naponta jelentkezik új műsorral.
2007-06-27: Magazin - x:

Sziget 2007

A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical koncertváltozat kezdődik a Sziget 2007 programsorozata a ,,nulladik" napon, az LGT zenekar fellépése előtt.