RövidenAz Azomureş ellen

2015. július 31., péntek, Belföld

Az RMDSZ marosvásárhelyi önkormányzati frakciója helyi népszavazást kezdeményez az Azomureş vegyi üzem bezárásáról amiatt, hogy az szennyezi a levegőt – jelentette be a tegnapi önkormányzati ülésen Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke. Hangsúlyozta, egy magánvállalat bezárását nem lehet elérni népszavazással, de ez a véleménynyilvánítás fontos jogi eszköz, amit a politikai és szakmai döntéshozóknak figyelembe kell majd venniük. Mint mondta, tudatában vannak annak, hogy az üzem esetleges bezárása komoly szociális probléma is, hiszen több ezer ember megélhetése függ az Azomureştől, de leszögezte, a magánérdek nem emelkedhet a közösségi érdek fölé.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2015-07-31: Belföld - :

Bekamerázzák (Röviden)

Egy hónap múlva két kamera kizárólag Mátyás király szobrát figyeli majd a kolozsvári főtéren, a jelenlegi térfigyelő kamerák felvételein ugyanis nem vehető ki, pontosan kik és mikor öntötték le festékkel Fadrusz János szobrát. A szobor környékén szerdán éjszaka 1 és 3 óra között észleltek mozgást, a rendőrség megnézi a környék kameráinak felvételeit is, hogy beazonosítsák, merre távoztak az elkövetők.
2015-07-31: Belföld - :

Titokzatos ülés (Röviden)

Klaus Johannis államfő kezdeményezésére rendkívüli ülést tartott tegnap a Legfelső Védelmi Tanács (LVT), de az elnöki hivatal nem közölte, milyen döntéseket hozott a testület, és azt sem, mi indokolta a tanács soron kívüli összehívását. A kommüniké szerint a testület a NATO keleti szárnyának közelében kialakult biztonsági helyzet regionális, illetve Romániát érintő következményeit elemezte. A Mediafax hírügynökség úgy tudja, hogy konkrétabban az ukrajnai, törökországi és észak-afrikai helyzetről volt szó, de azt a központi média is csak találgatja, hogy mi indokolhatta a LVT váratlan ülését. A lehetséges magyarázatok között az is felmerült, hogy Romániától olyan katonai lépéseket kértek NATO-szövetségesei, amelyekben a Legfelső Védelmi Tanács az illetékes.