Mitől törött el a főfogyasztóvédő orrsövénye?

2015. október 10., szombat, Közélet

Zelegorkodik a főfogyasztóvédő című, lapunk csütörtöki számában megjelent jegyzetünkhöz fűzött pontosítást a ,,bántalmazó” L. L.
Elmondta, a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetőjét, Mircea Diacont nem szándékosan ütötte meg, s elmesélte a történteket. A sepsiszentgyörgyi Lukoil benzinkút melletti vendéglőbe ment kollégájával levest enni. A másik teremben ott volt egy hangoskodó társaság, s egyre-másra rendelték a román zenét.

Egyszer társa felállt, és megrendelte a Hargitai fecskemadár című nótát. Erre Diacon, akit nem ismert, elkezdett mocskolódni, köpött a zenekar felé. Kollégája kétszer is odament, s megkérdezte, miért teszi ezt. Nem szép, ahogyan viselkedik. Elmondta, nincs baja a románokkal, felesége is román, de ő is szeretne egy magyar dalt hallgatni. Diacon kijelentette: amíg ő itt van, magyar zenét nem fognak húzni! Amikor a fogyasztóvédők társasága indulóban volt, Diacon részegen odament asztalukhoz, és azt mondta kollégájának: figyellek téged is és a gorilládat is! (Eşti luat în vizor, şi tu şi gorila ta!) Ki ez a gorilla? Erre L. L. evés közben odaszólt: végezd a dolgodat! Kollégája rákérdezett: miért fenyegetsz? L. L.-nek úgy tűnt, hogy tettlegesség készül, s felugrott, hogy lefogja kollégáját, nehogy nekiszökjön a kötekedőnek, de az ugrásra Diacon megijedt és átkarolta őt. Ő a maga rendjén lerázta, s ahogy karját kiszabadította, könyökével véletlenül arcon ütötte, s megindult az orra vére. Diacon hívta a rendőrséget, s közben fenyegetőzött. L. L. kifizette a számlát, és távoztak. Nem futottak el – hangsúlyozta. Másnap ő jelezte a körzeti rendőrnek, hogy mi történt. Utána hívatták a rendőrségre, nyilatkozatot adott. (szekeres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 2322
szavazógép
2015-10-10: Közélet - :

Nyugodjék békében, Elnök Úr!

Göncz Árpád jóságos öregúrként, mindenki Árpi bácsijaként jött át a tévé képernyőjén a huszadik század utolsó évtizedében, amíg Magyarország köztársasági elnöki tisztét betöltötte – legalábbis számomra. Személyesen nem találkoztunk, csupán egy könyvben. De erről később.
2015-10-10: Közélet - :

A honatyákhoz fordult az MPP (Autonómiastatútum)

Az RMDSZ parlamenti képviselőihez fordult a Magyar Polgári Párt Hargita és Kovászna megyei önkormányzati frakciója, felkérve a honatyákat, hogy záros határidőn belül terjesszék be Székelyföld autonómiájának törvénytervezetét. A felkérés, melyet a két testület tegnapi együttes ülésén ismertettek, mint kiderült, egyben állásfoglalás is, amelyben az önkormányzati képviselők az ügy feltétlen támogatását is jelzik. A kezdeményezést különösebb lelkesedés nem kísérte a testületek szövetségi tagjai részéről, de ellenvetés sem hangzott el.