Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Alkalmazhatnak az önkormányzatok

2015. október 17., szombat, Közélet

Megszavazta a parlament az RMDSZ által kezdeményezett törvényterve­zetet, és ezzel megnyíltak az ön­kormányzatok kapui az új munkaerők előtt – jelentette be Antal Árpád polgármester, aki szerint Sepsiszentgyörgyön a városházának és a hozzá tartozó intézményeknek (a kertészettől kezdve) körülbelül ötven alkalmazottra – illetve „ötven gondolkodó főre és száz dolgos kézre” – lenne szüksége ahhoz, hogy minden jól működjön.

Persze a lehetőség még nem minden, hiszen a bérek továbbra is alacsonyak, és ezen az elmúlt hetekben jóváhagyott 12 százalékos emelés sem segít igazán, a havi ezer lej alatti jövedelemmel rendelkezők marasztalására nem elég, hogy jövő hónaptól ezerszáz lejt keresnek majd – véli az elöljáró, aki szerint az lenne a megoldás, ha a beosztással járó felelősséggel arányos béreket adhatnának a közalkalmazottaknak.
Az önkormányzatok évek óta munkaerő-hiánnyal küszködnek, részben az alacsony bérek, részben a korlátozó jogszabályok miatt. Egy régebbi, még a Boc-kormány által kiadott rendelet szerint a megüresedő állásoknak csak 15 százalékát tölthették újra be, ezen később annyit lazítottak, hogy minden távozó helyett lehetett újabb embert alkalmazni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2015-10-17: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Felépüléseim és kapcsolataim kölcsönhatásai (A Bonus Pastor Alapítvány országos találkozója)

Szatmárnémeti és Mezőpanit után Sepsiszentgyörgyön az Írisz Házban (Gyöngyvirág utca 5. szám) kezdődött tegnap délután a Bonus Pastor Alapítvány harmadik országos találkozója a címbeli témával. Az alapítvány különböző szenvedélybetegségekben szenvedőknek nyújt segítséget a terápia, az öngondozás és a megelőzés által. Évente három országos találkozót tartanak az ország különböző részein, hogy folyamatosan támaszt, lelki segítséget nyújtsanak azoknak, akik igénylik.
 
2015-10-17: Közélet - Fekete Réka:

Gidófalvi hungarikum

Egyedi hagyományt teremtett a gidófalvi Czetz János Általános Iskola, ötödik esztendeje tartja meg a hozzá tartozó települések óvodáival, iskoláival közösen a szüreti felvonulást és mulatságot. Tegnap reggel Étfalvazoltánból indult a szekeres menet, miután minden társfalut körbejártak, délre visszatértek a házigazdákhoz, ahol jókora mulatsággal zárult a Háromszék vonatkozásában legsikeresebb kistérségi szüreti diákparádé.