Útitársam vallomásaiÁrnyékok

2007. június 28., csütörtök, Család
A számítógépen dolgoztam éppen, amikor belém hasított a felismerés. Mindenütt láttam az árnyékolás parancsszót, amikor rádöbbentem saját ,,árnyékaimra"— meséli Erna.

Úgy ötéves lehettem, gyönyörűen felöltöztetve álltam a színpadon, hogy elmondjam az ünnepélyre betanult versemet, amit szépen, hibátlanul mondtam már el többször is. Csak álltam, és nem jött ki hang a torkomon, olyan volt, mint egy rövidzárlat. Valahogy segítséggel csak sikerült végül, de a megszégyenülés érzése ,,belém égetődött". Olyan volt, mintha kihúzták volna a talpam alól azt a darab földet, amelyen álltam.

A közönségből az arcokra emlékszem csak, a várakozással, kíváncsisággal, aggódással tele tekintetekre.

Ez az érzés kerít hatalmába, ahányszor a szóbeli vizsgákon szembetalálom magam a vizsgáztatókkal. Érzem, hogy elvesztem.

De most a számítógéptől kölcsönöztem az ötletet: a rossz emléket ,,kiollózom", és beszúrom helyette a jót. Kerestem is egy pozitív élményt, egyértelműen jót, melyet nem árnyékolt be semmilyen más árnyalat. Sportversenyre gyűltünk össze, többpróbás csoportversenyre. Az én addigi teljesítményem olyan jó közepes volt, senki sem várt tőlem csúcsteljesítményt. Kiderült azonban, hogy egyik társunk hiányzik, és kimaradunk a versenyből, kivéve, ha mindenki megismétli az egyik versenyszámot. Az edző méregette vékonyka termetemet, és úgy döntött, hogy én a futásban ismétlek. A nagy megtiszteltetés szárnyakat adott, és én úgy szaladtam, mint még soha, elsőként érve a célba. Mindenki ölelgetett, dicsért, én meg nagyon büszke voltam, mert megmentettem ,,a mundér becsületét".

Hát ezt az érzést plántáltam tudatosan a régi helyébe, és mindig erre gondolok, amikor rám szegeződnek a kíváncsi tekintetek.

Hogy mi mindenre jó a technika!

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4369
szavazógép
2007-06-28: Sport - x:

LeBron James a válogatottal nyaral (Kosárlabda)

LeBron James, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Cleveland Cavaliers sztárja bejelentette, hogy játszik hazája válogatottjában az augusztusi tízcsapatos FIBA-tornán.
2007-06-28: Család - x:

Fűszerkert a ház körül 8.

Kömény
Kenyerek, péksütemények, sütemények, körözöttek, puha sajtok, levesek, főzelékek, hús-, burgonyaételek, káposztaételek, kolbászáruk és különféle mártások kiváló ízesítője. Étvágygerjesztő, gyomorerősítő, szélhajtó hatása közismert. Illóolajat, zsíros olajat, fehérjét tartalmaz.