Felújul a hidvégi iskola

2008. április 17., csütörtök, Faluvilág

Hidvég központi iskolaépületeinek egy részét visszakapta a református egyház, és az önkormányzatnak bért kell fizetnie érte. Pillanatnyilag annak összege is vita tárgyát képezi.

Emiatt a tanfelügyelőség a nyáraspataki elemi iskola főjavítására irányította át a pénzalapokat. A hidvégi volt állami iskola épületében (felvételünk) jelenleg az I—IV. osztály működik, ennek a teljes felújítása folyik. A munkálatokat sepsiszentgyörgyi cég végzi.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4344
szavazógép
2008-04-17: Közélet - Magyari Lajos:

A ,,szocdem” bárók feltámadása (Jegyzet)

Döbbenetes, mit hoz felszínre egy választási kampánydobbantás: országszerte újra előbújtak rejtekhelyeikről az SZDP leghitványabb, legkorruptabb, csalásokban ugyancsak jeleskedő vidéki politikusai, ,,megyei bárói", s újra stallumra, funkciókra áhítoznak.
2008-04-17: Belföld - x:

Hírsaláta

CSÖKKEN A MAGYAR—ROMÁN BÉRKÜLÖNBSÉG. Rohamosan növekednek a bérek Romániában, és csökken az érdeklődés a magyarországi munkalehetőségek iránt. Sőt, némely romániai cégek újabban Magyarországról toboroznak munkaerőt. A felgyorsult gazdasági növekedés és az egyre több befektető megjelenése miatt ugyanis sok esetben munkaerőhiánnyal küszködnek a romániai cégek, főleg hogy a lakosság több mint tíz százaléka külföldön dolgozik. Romá­niában egyébként januárban 30,7 százalékkal volt nagyobb a havi átlagjövedelem, mint egy évvel korábban. Igaz, a magyarországi 125 100 forintos átlagbérhez képest így is alulmarad mintegy 40 000 forinttal. (Szabadság/Világgazdaság)